English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
De nye troillongan
Skrevet av Thomas Myren, 15. mars 2008, 21:19

Rosenborg går en spennende sesong i møte. Trond Henriksen skal støpe grunnmuren i et kommende mesterlag.


Foto: Thomas Karlsen

- Stabiliteten er en utfordring når vi har et så ungt lag, men jeg mener ikke det er noe negativt. Vi har unge spillere som er sultne, og som vil opp og fram. Samtidig har vi noen gamle hester, som skal skape trygghet og være læremestere i rollen som kontinuitetsbærere, sier Henriksen til rbkweb.no.

- Hvordan oppsummerer du sesongoppkjøringa?

- Det har vært noen gode og noen dårlige, men ikke helt dårlige kamper. Det har faktisk vært litt blandet i hver kamp - sånn halvveis med en god og en dårlig omgang. Vi gjennomfører to ålreite matcher mot Fiorentina, der det egentlig er bare én av fire omganger jeg er misfornøyd med - spesielt når vi ser på hvilket lag vi møter.

- Mot Helsingborg var vi veldig skadeskutt, og spiller en god 1. omgang og en veldig dårlig 2. omgang. Men vi klarer å holde tett og avgjøre kampen helt på slutten. Mot Aalesund spiller vi en del god fotball, men også da datt vi litt ned i 2. omgang. Vi har studert kampen på video, og en av årsakene var at vi spilte litt overmodig og spilte på oss dumme brudd. Men der igjen vant vi kampen. Resultatene har vært ålreite, men jeg ønsker litt mer på siste tredjedel av banen, altså at vi scorer flere mål. Klarer vi oss med så få baklengs også framover, er selvfølgelig det veldig bra.

- I fjor sleit RBK mot slutten av en del kamper. Var den fysiske formen for dårlig?

- Det er litt vanskelig å si. Så langt i år har vi i hvert fall scoret ganske mye i de siste minuttene, og jeg håper vi kan fortsette med det også når serien starter.

- Et tegn på at den fysiske formen har blitt bedret?

- Vi har nok trent hardere enn på mange år. Forhåpentligvis gjør det oss i stand til å være mer stabile og i stand til å stå hele kampene ut og avgjøre på slutten.

Borte bra, hjemme best
- Hvorfor gikk dere over til 4-4-2 i høst?

- Vi har et spillermateriell per dags dato som er mer slagkraftig med to i stedet for tre spisser. Jeg syns vi er litt mer uforutsigbare nå fordi vi heller ikke er avhengige av å ligge med diamantformasjon. Vi kan ligge med flat firer på midtbanen i tillegg til at vi alltid har muligheten til å gå tilbake til 4-3-3 eller 4-5-1, som vi har innøvd fra før.

- Hvorfor har dere valgt flat firer i enkelte bortekamper i vinter?

- I diamantformasjonen blir det veldig mye løping og vanskelig å tette hull defensivt mot andre gode 4-4-2-lag. Vi får mer et sone-prinsipp hvor det blir enklere å demme opp for de spillerne som kommer inn i din sone.

- Blir det fast med flat firer på bortebane?

- Det får vi se på. Vi vil prøve litt begge deler for å være komfortable med begge.

- I fjor ble det hele åtte tap på bortebane. Hva må gjøres?

- Innimellom må vi kanskje spille annerledes borte enn hjemme for å ta hensyn til laget vi spiller mot. Samtidig er vi forhåpentligvis bedre trent i år, slik at det blir mer stabilt på bortebane. Når man kommer inn i ei floke sånn som i fjor, slår dessuten den mentale biten inn. Vi klarte heldigvis å snu trenden helt på tampen, og tar ikke denne med oss videre i år. Vi vant den siste bortekampen mot Aalesund og vant også i Valencia. Også i vinter har vi hatt gode opplevelser på bortebane. Vi skal prestere borte i år.

Roller å fylle
- Fungerer spillemønstret offensivt?

- Vi har prøvd litt forskjellig med litt forskjellige folk i hver rolle, men jeg syns vi er ganske klare og tydelige hver eneste dag på hvordan vi ønsker å spille fotball. Hver eneste spiller på laget har en klar oppfatning av det.

- Hvordan ønsker du konkret RBK skal spille?

- Det er ikke noen større forskjell fra tidligere enn at vi nå har to i stedet for tre spisser. Vi ønsker hele tida å skape bredde gjennom å doble og komme rundt på sidene. Det blir litt annerledes bevegelser og mer løping for backene og indreløperne i 4-4-2 fordi vi ikke har kanter.

- Hvordan vil du definere rollen til Sapara?

- Han er en mellomromsspiller, og det forsøkte vi av og til også i 4-3-3 ved å snu V-en på midtbanen. Men han kan også indreløperrollen og kan brukes der også.

- Kan Konan og Skjelbred være alternativer i rollen til Sapara?

- Vi har tiltenkte roller for hvem som skal spille hvor, men vi har mange spillere som kan spille på flere strenger. Derfor er vi ikke avhengige av at Marek skal spille i mellomromsrollen.

- I fjor var det mye om og men før Tettey offisielt ble midtbanesjef. Nå har han full tillit?

- Også Tettey kan spille i flere roller, men vi bruker han nok mest sannsynlig sentralt. Om han blir alene eller en av to avhenger litt fra kamp til kamp.

- Hvor på midtbanen ønsker du å bruke Savolainen?

- Juska kan brukes i samme rolle. Han har spilt veldig godt i perioden Tettey har vært borte, og vist at han absolutt er en mann vi kan regne med framover. Samtidig kan han også bli brukt i indreløperrollen.

- Hvor vil du bruke Pelu?

- Han er rask, god med ball og flink til å score mål. Han får brukt ferdighetene sine uansett om han spiller på sida av midtbanen, spiss eller kant i 4-3-3. Men i øyeblikket er han mest aktuell som spiss.

Nytt forsvar
- Hvorfor har overgangen fra 1. divisjon til UEFA-cup gått så smertefritt for Demidov?

- Enkelte spillere tar nivået med engang, og Demi er en av dem. Han er en type som har veldig stor sjøltillit og troen på seg sjøl og at han skal klare det. Det tror jeg er en viktig egenskap når man skal skifte til en så stor klubb som oss. Man skal være ydmyk når man kommer fra en liten klubb, men man skal likevel ville bidra fra første stund.

- Hvordan syns du han og Kvarme kler hverandre? Er de for like?

- Nei, det syns jeg ikke. De er begge gode duellspillere, men Demi er dessuten veldig trygg med ball og flink til å gå framover. Beto er derimot klart bedre defensivt enn offensivt. Så langt har de utfylt hverandre bra. Beto med sin rutine og autoritet hjelper Demi og gjør ham til en bedre spiller. Det er litt sånn vi ønsker å ha det. Har vi en av de eldre i hvert ledd, er de pådrivere og læremestere i de rollene de utøver.

- Kvarme og Basma har tradisjonelt vært ofte skadet. Grunn til bekymring?

- Nei, jeg går ikke rundt og tenker på at spillerne kan bli skadet. Beto har hatt en god forsesong med mye trening, og har ikke vært plaget med noen skader så langt. Vi er ekstra forsiktige med de eldre, som har hatt en del skader. Kjenner de noe, blir de tatt ut av fellestrening.

- Hva har det å si at "feitingen" i midtforsvaret heller ikke denne gang kommer?

- Jeg forholder meg til de spillerne jeg til enhver tid har, og går ikke og tenker på spillere jeg ikke har. Lago har tatt veldig store steg den siste tida, Andreas Nordvik har vi også.

- Hvordan vil du sammenligne Jarstein med Hirschfeld?

- De er egentlig to helt forskjellige keepere. Rune sine spisskompetanser er kanskje nettopp det Lars var dårlig på. Men dette med keeperne vil jeg egentlig ikke uttale meg så mye om fordi det er Jørn sitt bord. Det er han som har dem på trening hver eneste dag, og det er Jørn jeg forhører meg om i forhold til valg av keeper.

- Jarstein har hatt noen farlige returer. Er dette noe dere fokuserer på?

- Han må naturligvis forsøke å unngå å gi disse returene, men du får spørre Jørn.

- Hvordan vil du matche Aas og Berbatovci dennse sesongen?

- De er med i en god treningsgruppe her i A-stallen. Kamparenaen blir først og fremst 2. divisjon med mulighet for innhopp på toppnivå om de har den utviklinga dem sjøl og vi ønsker.

- Er det aktuelt å gi de lengre innhopp enn bare de siste minuttene?

- Det blir et spørsmål i forhold til hver eneste kamp og hvem vi har tilgjengelige. Plutselig har vi bare én spiss tilgjengelig, men neste gang kan vi ha fire spisser. Skadesituasjon, skader og form avgjør.

- Hva skal til for at du sier deg fornøyd med 2008-sesongen?

- Vi skal prestere godt i hver eneste kamp, og selvfølgelig forsøke å vinne de fleste kampene. Vi er aldri glade i å tape, i hvert fall er ikke jeg det. Vi har uttalt et mål om å komme ut i Europa hvert år, og det er det samme som at vi må komme blant de tre beste.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «De nye troillongan» i forumet! Diskutér «De nye troillongan» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb