Utskrift fra rbkweb.no

Nordvik ute på tokt
Skrevet av Thomas Myren, 21. februar 2008, 13:34

Andreas Nordvik har med ett blitt førstevalg på venstreback. Første kamp ute i Europa blir en ilddåp.FIRENZE (rbkweb.no): - Jeg tror det blir en morsom kamp, som vi kan vinne. Det er veldig mye opp til oss sjøl, sier U21-landslagsspilleren.

Han mener det er en del å rette opp i forhold til hjemmekampen.

- Vi må ha en offensiv tankegang, og være mer aggressive. Vi må ikke gi dem like mange meter som sist, og være tett opp i dem, sier Nordvik.

Oppgjøret mot Fiorentina blir hans første kamp på bortebane i e-cup.

- For meg er det stort å få spille og være ute på banen her. Jeg gleder meg som en unge. Det blir kjempeartig, smiler Nordvik.

Nardo-gutten med brasiliansk mor debuterte mot Raufoss i cupen sommeren 2006, og imponerte tidvis i Royal League samme høst. I fjor ble det derimot benken. Et vellykket utlån til Haugesund ga ham ny giv.

- Haugesundsoppholdet var bra for meg. Jeg fikk ny sjøltiilit og spilt en del kamper, noe som er viktig i denne alderen, konstaterer han.

I utgangspunktet ønsket han å være i Rogaland ut sesongen, men seriedebut for RBK mot Start ble et fint plaster på såret. Siden har det blitt både flere seriekamper og ikke minst mange treningskamper.

- Jeg kom tilbake til Rosenborg, og fikk trene med guttene igjen. Det var bra timing å komme tilbake da jeg kom. Jeg kom godt inn i miljøet igjen, og slapp å starte på nytt i januar, mener han.

Abdou Traore ble tidligere i vinter utpekt som erstatter til Mikael Dorsin, men i øyeblikket er det altså Nordvik som spiller venstreback.

- Vi unge guttene har vært med en stund, og nå er det bare å trå til. Jeg har spilt flest kamper som stopper, og føler meg kanskje litt tryggere på den plassen. Men jeg håper at jeg bare blir bedre og bedre som venstreback, avslutter Andreas Nordvik.

nyheter
forum