English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
God ettervekst i Rosenborg
Skrevet av Thomas Myren, 31. desember 2007, 17:39

Hele 15 trønderske talenter representerte Rosenborg på aldersbestemte landslag i året som gikk.2007 begynte med en kraftig debatt rundt de utenlandske spillerne i RBK, og sluttet med seks trøndere i startoppstillinga mot Schalke like før jul. Ni trøndere på laget slik som mot AC Milan vil være svært vanskelig å kombinere med målsettinga om å bli blant de 30 beste i Europa, men det er lenge siden mulighetene har vært bedre enn nå.

Etterveksten til veteraner som Roar Strand, Bjørn Tore Kvarme og Vidar Riseth er god, noe landslagssjefene på de forskjellige nivåene har merket seg.

- Det er viktig for RBK å se at de spillerne som vi mener er talenter også blir oppfatta som det av andre, smiler spillerutvikler Trond Nordsteien til rbkweb.no.

Skjelbred og Tettey er forlengst etablerte på førstelaget, Jamtfall og Nordvik er i A-stallen mens Aas og Berbatovci er med som hospitanter. Men også bak disse gror det godt.

I Rosenborg får talentene til daglig kamptrening i 2. og 3. divisjon samt juniorserien. Landskamper er et godt tilskudd.

- Den enkelte spiller skaffer seg erfaringer og referanser fra høyt internasjonalt nivå, noe som øker både ferdighetsnivået, motivasjonen og selvtilliten hos den enkelte, slår Nordsteien fast.

Han og juniortrenerne Geir Håvard Hjelde og Kevin Ingebrigtsen reiser ofte sammen med spillerne sine på landskampene.

- Vi ser våre gutter i noen av disse kampene, og da ser vi hva de bør jobbe med opp i mot de beste på egne årskull. Dessuten får vi som klubb referanser på hva de beste innehar av fysikk, ferdigheter, kapasitet og vilje, forklarer Trond Nordsteien.

Rosenborg-spillere på aldersbestemte landslag:

U21: Michael Jamtfall, Andreas Nordvik, Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey
G19: Thomas Valø
G18: Albert Berbatovci, Øyvind Pettersen, Lars Ramstad, Thomas Valø og Jo Sondre Aas
G17: Pål André Helland
G16: Ulrik Balstad, Christian Norgaard og Espen Schmitz
G15: Mushaga Bakenga og Markus Henriksen

PS! Nyinnkjøpte Vadim Demidov har også spilt U21-landskamper i år. Dessuten ville Abdou Traore ha fått prøvd seg for både Elfenbenskysten og Burkina Faso om han sjøl hadde villet det. Han ønsker imidlertid å vente til 2008 med å bestemme seg for hvilket land han skal representere.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «God ettervekst i Rosenborg» i forumet! Diskutér «God ettervekst i Rosenborg» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb