Utskrift fra rbkweb.no

Fra junior til senior
Skrevet av Thomas Myren, 27. oktober 2007, 17:27

Fra to år siden avsluttet Trond Henriksen og Kåre Ingebrigtsen samarbeidet med å lede juniorlaget til finaleseier mot Lyn. Søndag er de to gamle supporterheltene gjenforent og skal lede seniorlaget til seier mot nettopp Lyn.


TAR FATT DER DE ENDTE: Kåre Ingebrigtsen og Trond Henriksen feiret 4-1-seieren mot Lyn i juniorfinalen i 2005 sammen med Michael Jamtfall.
Foto: Thomas Myren

- Det er en vanlig fotballkamp dette også, men det blir selvfølgelig en litt annen rolle for meg, sier Henriksen til rbkweb.no.

Også Ingebrigtsen ser fram til å ta fatt på sin største oppgave så langt i trenerkarrieren.

- Jeg synes det er utrolig stort å få være Rosenborg-trener. Jeg har alltid hatt en drøm om det, men det kom litt kjappere på enn hva jeg hadde trodd, sier "Brutter'n".

Gjenforent
Trond Henriksen takket ikke umiddelbart ja til å ta over for Knut Tørum.

- Først syntes jeg det var litt trasig fordi jeg har vært medansvarlig for resultatene hittil i år, men jeg snakket med Knut om dette, og han syntes jeg burde gjøre det, forteller han.

Den populære forsvarsklippen får med seg en lagkamerat fra den tidlige gullalderen 1988-1993, indreløper Kåre Ingebrigtsen, som assistent ut året. De hadde ansvaret for juniorlaget i 2005, og gjorde jobben glimrende med å føre laget til norgesmesterskap.

- Jeg og Kåre jobbet tett sammen som juniortrenere og har også spilt sammen. Vi har en god tone og dialog, så vi var ikke i tvil om at vi gjerne ville utgjøre teamet. Det er kjempeartig å jobbe sammen med Kåre igjen, forteller Henriksen.

Arbeidsferie
Mens Henriksen i fjor ble hjelpetrener på A-laget, fortsatte Ingebrigtsen som juniortrener. I år har han derimot vært trener for samarbeidsklubben Ranheim i 2. divisjon. Vikariatet i RBK ødelegger ikke for den jobben.

- Det gjensto bare to treninger og kamp lørdag før spillerne skal ha ferie. Det har de fortjent, det er bare jeg som ikke har fortjent ferie, smiler Ingebrigtsen, som i ettermiddag avsluttet sesongen med 7-0-seier over Steinkjer.

- Nå blir jeg her i fem uker sammen med Trond, og vi får håpe at vi kan gjenskape noen av de tidligere store øyeblikkene vi har hatt på Lerkendal, sier han.

Håpet er naturligvis å få en god start med seier over Lyn.

- For å skape litt stabilitet og ro er det viktig at vi gjør en god prestasjon på Lerkendal på søndag, avslutter Trond Henriksen.

nyheter
forum