English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Forholder seg til demokratiet
Skrevet av Thomas Myren, 25. oktober 2007, 14:11

Terje Svendsen har vært med på å ansette og avsette fem trenere etter Nils Arne Eggen. I dag fikk Rosenborg-formannen spørsmål om ikke han bør ta ansvar for sine handlinger, og gå sjøl.

- Styret er ansvarlig for det helhetsmessige og det å ta klubben framover. Vi skal levere resultater på både kort og lang sikt, og må derfor se over enkeltpersoner, formaner Svendsen.

På valg
Spørsmålet er om RBK-medlemmene ser det på samme måte. Svendsen er på valg i 2008, og kan nok vente seg en del kritikk under årsmøtet i februar. Han er ikke sikker på om at han stiller til gjenvalg.

- Det blir det opp til valgkomitéen å avgjøre. Rosenborg er en av få klubber i Tippeligaen som drives som et idrettslag, og de demokratiske prosessene styrer, slår Svendsen fast.

Han mener situasjonen ikke er så ille som blant andre Kjernen hevder.

- Vi skulle ha forberedt oss bedre på den dagen da Nils Arne gikk ut døra. Det tar vi sjølkritikk på. Det har blitt hevdet at det har vært full krise siden da, men det er styret helt uenig i. På de fem siste årene har vi tre seriemesterskap, ett cupmesterskap, tre deltagelser i Champions League og en i UEFA-cupen, sier Svendsen.

Han innrømmer likevel at alt ikke er som det bør være når Åge Hareide, Ola By Rise, Per Joar Hansen, Per-Mathias Høgmo og Knut Tørum i tur og orden har kommet og gått.

- Mangler sjefsdirigent
- Vi har en utfordring i å finne sjefsdirigenten til guttene. De trenerskiftene vi har hatt, har likevel helt ulike historier. Knut og Perry er de eneste som har gått på grunn av manglende resultater. Åge valgte å ta over landslaget, mens Ola og Per-Mathias sluttet på grunn av andre forhold, sier RBKs valgte leder.

- Det er ikke gunstig å skifte trener så ofte, og jeg håper de lærer av disse prosessene. Det er viktig med kontinitet, kommenterer Knut Tørum.

I dag ble han sjøl ofret.

- Vi trenger en sterk sportslig ledelse i Rosenborg fordi vi har satt oss høye mål, noe vi må ta konsekvensene av. Trenerens hovedoppgave er å skape resultater og få det maksimale ut av spillerne, sier Terje Svendsen.

Styrker satsninga
Tørum er enig i at han hadde ansvar for den skuffende sesongen.

- Rosenborg er en stor organisasjon, men ansvaret for resultatene er knyttet opp mot treneren. Det er likevel viktig at de som ansetter ny trener ser på historien og hva som kan gjøres annerledes, mener den avsatte treneren.

Det akter Svendsen å gjøre.

- Det sportslige fundamentet i Rosenborg er for skjørt, og det tok for mange år før vi innså hva som måtte gjøres. Klubben ellers har vært veldrevet, men sportslig avdeling har manglet ressurser. Nå har vi hentet inn Knut Torbjørn Eggen og Erik Hoftun, og vi skal se på hva mer som skal gjøres, avsluttet han.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Forholder seg til demokratiet» i forumet! Diskutér «Forholder seg til demokratiet» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb