English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Til Rosenborgs beste
Skrevet av Thomas Myren, 25. oktober 2007, 13:36

Knut Tørum framprovoserte sin egen avgang etter at resultatene uteble.


OVER OG UT: Eggen, Tørum og Svendsen på vei til pressekonferansen i formiddag.

Foto: Thomas Myren

Slutt for Tørum

- Jeg har hatt en dialog med styret i høst. Vi hadde i det lengste et håp om å komme ut i Europa i 2008. Da det ble kjørt på Åråsen, ønsket jeg et svar på om jeg hadde i tillit i stedet for å få de samme spørsmålene igjen og igjen. Jeg tenkte "nå slliter du, Knut, med å fortsette videre". Jeg hadde en sterk følelse av at jeg måtte ha en avklaring, fortalte Tørum på pressekonferansen i VIP-lokalene i hovedtribunen.

Helt siden Royal League på førjulsvinteren i fjor har RBK og Tørum ikke maktet å få til det spillet og resultatene som man ønsker.

Ville ikke stå i veien
- I år har vi slitt med å skape den samme entusiasmen som i fjor høst. Vi har slitt med å finne det trøkket og den gjennomføringskraften som vi trenger. Derfor har det sviktet helt når vi har fått litt motgang, analyserer 36-åringen.

Kritikken har derfor vært stor - også innad i klubben, men planen har vært å fullføre sesongen før et eventuelt trenerbytte. Tirsdag kveld ble likevel partene enige om å avslutte samarbeidet. Avgjørelsen ble holdt hemmelig - så godt det lot seg gjøre - fram til i morges.

- Jeg har blitt behandlet med åpne kort, og aksepterer at noe måtte gjøres for Rosenborgs beste. Ingen tvil om at det hadde vært gøy å fortsette, men vi har blitt enige om at jeg har fått tiden min. Jeg har ikke lyst til å stå i veien for den sportslige utviklingen, sier Tørum.


I SØKELYSET: Mange ville ha en bit av Tørum i dag.
Foto: Thomas Myren

Bergenseren var overrasket da Per-Mathias Høgmo ønsket ham som assistent i fjor, men tok utfordringa på strak arm. Som vikar ledet han RBK til et imponerende seriegull, som altså har vært vanskelig å følge opp.

- Fantastisk støtte
Dermed var det tid for takketale.

- Jeg har vært en liten del av Rosenborg-historien, og er veldig glad for det. Rosenborg blir derimot en stor del av min historie, slår Tørum fast.

Nå tar assistenten Trond Henriksen midlertidig over for resten av sesongen.

- Jeg har hatt to fantastiske år på Lerkendal, og jeg gir en stor takk til Rosenborg for den tiden jeg har hatt. Stor takk også til spillerne som har stått opp, og lært meg mye om Rosenborg-kulturen, treningskultur og fotball generelt. Ikke minst må jeg si takk til Trond og de andre trenerne. Seint i går kveld kom Trond, og lurte på om han var som "gjedden i sivet". Det er han absolutt ikke. Han er den beste vennen jeg har i Trondheim, og han har stått på som både tredje- og andretrener, sa Tørum, som ble så rørt at han måtte en tur på gangen for å tørke tårer før han fortsatte.

Han er også svært glad for alle hilsener fra supporterne.

- Måten Kjernen har støttet og backet opp på har vært fantastisk. Det er ikke lenger plass til meldinger på telefonen min, takket Tørum, som dessuten ga pressen honnør for godt samarbeid.

Fullførte med stil
Han har fått etterlønn i tolv måneder, og føler ingen hast med å finne seg en ny jobb.

- Jeg skal lade batteriene, og bruke litt tid med fru Tørum om hva vi skal gjøre videre. Det er faktisk vanskelig å forlate Trondheim fordi jentene min trives så godt, og har lyst til å bli trøndere, forteller han.

2-0 over Valencia var et verdig punktum.

- Vi fullførte med stil, og om det fortsetter sånn som i går, får vi kanskje spille Champions League også i 2008. Jeg skal i alle fall være den største supporteren, avsluttet en smilende Knut Tørum.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Til Rosenborgs beste» i forumet! Diskutér «- Til Rosenborgs beste» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb