Utskrift fra rbkweb.no

Kommentar: Når hverdagen blir for uinteressant
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 30. september 2007, 20:04

Rosenborg fremstår som en gjeng luksusspillere, som ikke finner hverdagen i Tippeligaen verdt å yte maks for. Forstå det den som kan. Det er ikke lett å vite om man skal le eller grine.

Jeg våger påstanden; dagens Rosenborgspillere klarer ikke motivere seg til hverdagen i eliteserien. Og ikke vet jeg hvorfor, for hvor lenge har vi ikke hørt uttalelser om at man er vel inneforstått med at det er Tippeligaen som er hverdagen, og at dessertene ute i Europa kun kommer gjennom jevnt gode prestasjoner her hjemme. Likevel har jeg ikke tall på hvor mange ganger RBK-spillerne har virket totalt blottet for innsats og flaut passive denne sesongen. Og ikke bare denne sesongen, dette er en uting jeg påstår vi har sett utvikle seg til et stadig større problem gjennom de seneste årene. Så jeg skal la de fotballtekniske problemene hvile (selv om de sikkert også er en stor del av problemet), og heller fokusere på områder hvor vi har like mye å hente; innsats og holdninger.

At man igjen og igjen prester så ufattelig langt under pari har jeg store problemer med å forklare. Jeg nekter å tro at klubben har en så dårlig spillerstall at en 7. plass er der hvor man faktisk hører hjemme. Man skulle tro at 2005-sesongen med alle de ydmykelser her hjemme den medførte skulle få spillerne til å våkne permanent i fremtiden, men ikke mer enn et seriegull senere fortsetter laget å opptre på en sånn måte som ikke er klubben verdig. Og jeg er overbevist om at noe av forklaringen ligger i at enkelte spillere bruker mer energi på å tenke på egne lommebøker, karrierefremtid og speidere fra mulige proffklubber på tribunen. Spillere som setter det foran klubben, har ikke Rosenborg bruk for.

At man i Europa og i enkeltkamper her hjemme opptrer på en helt annen måte, med innsats og kynisme som nøkkelbegreper, gjør de flaue prestasjonene annenhver helg her hjemme gjennom en hel sesong umulig å plassere på noe annet enn innsats og vinnervilje. Det er helt ubegripelig at man ikke tar grep fra sportslig hold for å vekke spillerne. Når spillerne selv tydeligvis ikke synes Tippeligaen er verdt å yte en skjerv for helg etter helg, må det være lov å forvente at trenerteamet tar tak og setter ut luksusspillerne som kun blør for drakta ved de aller største anledningene. For nettopp luksusspillere har vi en del av i denne klubben nå, kan det se ut som.

Rosenborg skal ikke være en klubb som består av spillere som sliter med å motivere seg for hverdagen her hjemme. Det er gjennom hverdagen vi kommer oss ut til kremen i Europa. Vi er en for stolt klubb til det. Historien er for stolt, og fremtiden har for mange muligheter til slike nykker. Kvitt dere med luksusstempelet nå, hvis ikke må klubben gi spillere som ikke yter maks i hverdagen fyken. Innsatsen denne sesongen kan man ikke leve med. Det tror jeg alle i Rosenborg er inneforstått med.

nyheter
forum