English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Aldri for sent å snu
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 25. juni 2007, 21:08

Skal det bli en høst å glede seg over må man innse at en midtstopper skal hentes, uansett hvor mye prestisje det skulle være i spørsmålet.

I fjor senhøst virket det som om det var en bred enighet om at en ny midtstopper burde innhentes. Etter litt frem og tilbake ble Alejandro Lago tilbakesendt fra Sverige uten særlig suksess, da virket det som om man plutselig begynte å telle på Brakka, og fant ut at man faktisk hadde et ganske høyt antall midtstoppere. Dermed slo man på et eller annet tidspunkt fra seg tanken på å hente inn en ny midtstopper i sin "rette" alder og med god kvalitet.

Gjennom hele sesongen har vi sett et RBK-lag som har vaklet i sitt defensive spill. Unødvendige feil med ball har blitt gjort fra våre midtstoppere ufattelig mange ganger, og markeringssvikt har også gått igjen som kjennetegn på vårt forsvarsarbeid. Jeg påstår faktisk at vi har hatt litt tur som ikke har sluppet inn flere mål enn hva vi faktisk har, om vi ser på hva som har blitt prestert av våre midtstoppere. I tillegg har man opplevd skader på samtlige av våre midtstoppere i løpet av sesongen, noe som viser at den høye alderen på våre spillere i denne posisjonen gjør oss mer skadeutsatt.

Dette burde vært lett å forutse for, og hvor mange sa ikke fra bare her på forumet om at man måtte innhente en ny klassestopper i sin rette alder. Vel, etterpåklokskap er jo en veldig enkel idrett - nå er det på tide at de styrende på Brakka innrømmer at man burde handlet i vinter.

Når Rune Bratseth uttaler at dagens Rosenborg-forsvar er gode nok for Mesterligaen blir jeg oppriktig bekymret. Når man ser hva Tippeligaens angripere får lov til å gjøre med forsvaret vårt helg etter helg, tør jeg ikke helt tenke på hva spillere i Europas toppklubber kan gjøre. Forsvaret er ikke godt nok for Mesterligaen, det viser alle kampene vi har spilt i år omtrent. Å påstå noe annet er bare naivt, uforståelig og dumt, er min påstand.

Så har man jo såklart problemstillingen om at det er vrient for Rosenborg å hente en stopper av ønsket klasse innfor de gjeldende rammer klubben følger. En annen ting er at RBK kanskje ikke er like attraktive som tilfellet var for noen år siden for skandinaviske spillere, noe tilfellet Mikael Antonsson blant annet viser.

Men man får hvertfall ikke tak i spillere om man ikke prøver. Så får vi håpe Bratseth og de andre på Brakka har mer på gang enn hva de sier. Hvertfall om målsetningen om gull og Europa står fast. Det er aldri for sent å snu...


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Aldri for sent å snu» i forumet! Diskutér «Kommentar: Aldri for sent å snu» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb