English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Viktig å se sammenhengen
Skrevet av Thomas Myren, 15. mai 2007, 13:16

Nils Arne Eggen ble svært engasjert, da boka til 90-årsjubileet ble lansert.


FORELESNING: Eggen hadde mye på hjertet til Geir Svardal og andre tilhørere.

Foto: Thomas Myren

Jubilerer med ny bok (03.05.07)

- Jeg kaller årene før 1960 for den "arkeologiske perioden". Det har sammenheng med at vi da bare var en av mange klubber i byen, slo Eggen fast.

Forfatteren av den nye boka, Geir Svardal, kontret:

- Eggen har vel også sagt at "alt før 1960 knapt er verdt et par setninger". Han har naturligvis rett i at RBK ikke var noen storklubb på den tida, med seire over lag som Tempo, Ready og Ørn på forskjellige koksbaner i Østbyen som de største triumfene. Likevel skal vi vite at seieren i kretsmesterskapet i 1939 og semifinalen mot Skeid i norgesserien samme år ble feiret heftigere og mer høylytt enn borteseieren over AC Milan, sier Svardal.

- Fortida er viktig fordi klubben er pliktig å finne tilbake til røttene sine, og dra de tolv stifterne fram i lyset. Medlemmene i RBK og supporterne har krav på å kunne bli dus med de markante lederne i begynnelsen, mener forfatteren, som fikk Eggen på glid:

- Det er skrevet veldig mye om Rosenborg, men først nå får man se sammenhengen. Da jeg kom i 1960, opplevde jeg at klubben besto av en gruppe mennesker som ville mer enn hva de egentlig kunne. Det er en innstilling vi tok med oss videre, sier trenerlegenden.


NØYE GJENNOMGANG: Skutle, By Rise og Eggen foretok en hurtig korrekturlesning.

"Historien om Rosenborg Ballklub" omhandler likevel først og fremst de snart femti årene siden gjennombruddet i 1960 med opprykk til hovedserien og seier i cupfinalen.

- Jeg har ikke fått lest boka, fordi jeg la den igjen sammen med poengene på søndag. Men jeg regner med at jeg likevel kan alt som står i den, gliste Eggen i kjent stil.

- Hva er den viktigste hendelsen i historien?

- Hvis ikke "60-erne" hadde trådt til for fullt i 1978, hadde vi endt opp som et premieskap på veggen i et annet klubbhus. Siden har det bare gått en vei, sjøl om det har vært noen små bølgedaler, sier Eggen, og tenker tilbake på nedrykket til 2. divisjon, da de første RBK-heltene tok tak og blant annet innredet den gamle tyskerbrakka ved Lerkendal stadion.

Boka blir lagt ut for salg på selve 90-årsdagen på lørdag. Det markerer Rosenborg og Tapir Forlag med signering midt på Nordre gate. Svardal og Eggen kommer sammen med både dagens og tidligere spillere.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Viktig å se sammenhengen» i forumet! Diskutér «- Viktig å se sammenhengen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb