Utskrift fra rbkweb.no

Skal hente guttespillere
Skrevet av Thomas Myren, 9. mai 2007, 00:02

Rosenborg satser på egenrekruttering som aldri før, og vil neste sesong begynne å hente 14-åringer til klubben.


FYLLER PÅ NEDENFRA: Rosenborg har spilt to juniorfinaler på rad, men skal styrke satsninga på egenutviklede spillere ytterligere.
Foto: Thomas Myren

I 1992 ble guttelaget avviklet fordi RBK mente at de yngre talentene hadde best av å spille i moderklubbene sine, men nå er tonen en annen.

- Vi ønsker å ha eget guttelag i framtida. Bakgrunnen for dette er at vi ønsker å bli enda dyktigere på å utvikle egne spillere. Dersom vi har spillerne over flere år, øker mulighetene for å påvirke dem bedre slik at vi kan ha med dem oss videre, sier spillerutvikler Trond Nordsteien til rbkweb.no.

Dessuten har det kommet et nytt UEFA-krav om egenutviklede spillere. Til høsten må seks av 25 påmeldte spillere til europacupene ha vært i Rosenborg eller i en annen norsk klubb i minst tre år fra de var 15 til 21 år gamle. I 2008/09 økes andelen til åtte spillere. RBK har i øyeblikket ingen vansker å med innfri dette kravet, men på lengre sikt økes behovet for egen talentutvikling.

Det nye guttelaget vil bli påmeldt i juniorserien for å gi 14- og 15-åringene bedre kamptrening enn i gutteserien.

- De yngste i ungdomsavdelinga vår vil dermed spille i juniorserien, de nest yngste i 3. divisjon og de eldste i 2. divisjon. Også dyktigheten vil avgjøre hvilke nivå man spiller på, men det blir et visst skille på alder, forteller Nordsteien.

De "ekte" juniorspillerne til Rosenborg, i alderen 16 til 19 år, er hentet fra hele Midt-Norge. Flere av disse har derfor flyttet hjemmefra for å bo i rene RBK-kollektiv. Guttespillerne vil derimot bli rekruttert fra egen by.

- Vi har hatt et møte med klubbene i Trondheim, hvor vi informerte om planene vi har. Vi skal ha en stall med 16-17 spillere, som i utgangspunktet skal trene sammen hver dag, avslutter Trond Nordsteien.

nyheter
forum