English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Knut Kjartan konstaterer
Skrevet av Thomas Myren, 15. mars 2007, 09:50

Seriestart nærmer seg, og Knut Tørum legger snart siste hånd på verket.


ØNSKEREPRISE: Tørum feiret seriegullet sammen med fansen på Klokkesvingen.

Foto: Thomas Karlsen

- Begynner et antatt førstelag å sette seg?

- Ja, laget begynner å se ut som det kommer til å gjøre. En del snakker om at laget som starter i Stavanger skal spille hele året, men det tror jeg ikke det vil gjøre. Likevel kan man se at mye går igjen i laguttakene, sier Tørum til rbkweb.no.

- Det ser ut til å bli svenske sidebacker i år. Hvordan syns du Stoor har greid seg hittil?

- Overraskende bra. Jeg er veldig fornøyd med Fredrik.

Krig på kantene
- Hva med de andre nykommerne - blir både Konan og Traore vurdert som vinger?

- Begge kan spille både kant og indreløper - Didi kan spille spiss i tillegg. For øyeblikket fungerer midtbanen vår veldig bra som den er. Samtidig passer ferdighetene deres best i angrep. Vi har prøvd å spille med Ciljan og Abdoul samtidig på midtbanen, men det blir for smått. Så per dags dato ser det ut som om de gjør en best jobb i angrepsrekken.

- Det er plutselig mange å velge blant på kantene?

- I tillegg til de to utlendingene har vi Øyvind, Michael, Jan Gunnar og Daniel. Der har vi veldig god dekning, men hittil har det vært en del skader, så jeg føler ikke vi har hatt overflod av vinger. Men når alle er skadefrie og klar for kamp, er det stor konkurranse der.

- Derfor åpner dere for salg av Solli?

- Jeg skulle helst sett at Jan Gunnar fortsatte - han er en veldig allright kar. Men han er en landslagsspiller som gjerne vil spille førstelagsfotball, noe jeg ikke kan garanterere ham.

- Apropos vingene: Jamtfall har gjort nye steg i vinter?

- Etter at han først ble frisk, har Michael stått på veldig bra og videreutviklet det potensialet han har. Jeg syns Michael har kommet veldig bra fra vinteren. I øyeblikket er han en spiller som kan starte i ny og ne, og gjøre det brukbart. Han er likevel ofte best når han får komme inn på slutten av kampene. Så får vi se om Michael tar ytterligere steg. Jeg tror han kan gjøre det. Han er den største bakromsspissen vi har. Han er flink til å starte og true rom uten ball. Fortsetter han med det, er han høyaktuell etter hvert.

- Hva mangler han?

- Tøffhet både med og uten ball. Det skal kriges på kantene.

Lite midtnytt
- Lago er derimot ekspert på krigføring?

- Han har fått spilt mye i vinter. Det er stort sett han, Christer og Miika som har spilt stoppere - Nordvik littegrann. Jeg syns han er et veldig godt tilskudd til stallen, men i utgangspunktet syns jeg Miika og Christer fungerer best sammen.

- Hvorfor har dere bestemt dere for å bruke Sapara sentralt?

- Fordi laget blir best da. Sapara er den beste fotballspilleren vi har, og jeg tror han kunne ha spilt i nesten alle posisjoner og gjort laget bedre. Vi får kanskje mest ut av ham som indreløper, der han kan få utnyttet løpskapasiteten og avslutningene sine, men i øyeblikket syns jeg laget trenger ham mest sentralt. Laget fungerer best når han spiller der.

- I den forbindelse er Roar flyttet opp på midtbanen. Han er bedre enn de andre til å komme seg inn i boksen, og dermed bidra til at vi skaper sjanser og scorer mål. Så lenge at Roar er i form, kan jeg bruke Sapara sentralt.


RAMBO OG KJARTAN: Den ferske trenerduoen går på sin første hele sesong.
Foto: Thomas Karlsen

- Inntil Kone ble skadet, vurderte du å bruke ham sammen med Iversen på topp. Hvorfor?

- Igjen handler det om at vi blir mest målfarlige på den måten. Vi har to veldig gode spisser, men vanligvis har det bare vært plass til en av dem samtidig. Vi ønsket derfor å sjekke muligheten for å spille med dem begge. Jeg vet at vi blir veldig farlige med de to inne i boksen samtidig, men det gjelder å få resten av laget til å fungere. Ulempen er at vi ikke har noen kantspiller på venstre. Steffen vil bli liggende mye friere enn det en kant gjør, og det blir dermed et brudd på den måten vi egentlig spiller på.

Snart seriestart
- Hva syns du om sesongoppkjøringa så langt?

- Det er en tålmodighetsprøve å ha en oppkjøringsperiode med så mange skader som det vi har hatt. Samtidig har det vært mange nye spillere, så det er mye som ikke har stemt til enhver tid. Men jeg syns vi har fått trent bra, og den siste måneden har hjulpet bra på, både når det gjelder å få folk skadefri og ikke minst å se igjen mønster fra trening i kamp. Nå gjenstår det å få den lille, siste kraften i spillet vårt. Vi må ta vare på de sjansene vi får, og være enda mer kyniske i spillsituasjon i kamp, for å få de rette bildene og tankene i hodene våre. Det handler om mønster i angrepsspillet vårt - gjenkjenning.

- Hva skal til for at du sier deg fornøyd med 2007-sesongen?

- Det vil vise seg. Det er klart man i Rosenborg ønsker både å gjøre det bra ute i Europa og å vinne den norske serien. Men det kan jo bli sånn at vi er fornøyde med å ta medalje, og dermed sikre europacup-spill neste år. Målet er likevel å ta gull i serien og å komme oss til et av gruppespillene ute i Europa, avslutter Knut Tørum.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Knut Kjartan konstaterer» i forumet! Diskutér «Knut Kjartan konstaterer» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb