Utskrift fra rbkweb.no

Avgjør stadionframtida i 2008
Skrevet av Thomas Myren, 7. februar 2007, 15:54

Rosenborg vurderer mulighetene for videre utbygging av Lerkendal stadion. Innen få år kan kapasiteten være økt til 25 000 tilskuere.


FULLT UTBYGD: Slik kan Lerkendal framstå under fotball-EM i 2016.
Alle illustrasjoner: Selberg Arkitektkontor

Reviderte Lerkendal-planer (07.09.06)

- Vi vurderer å bygge igjen hjørnene. Om vi fortsetter å fylle stadion på kampene, vil spørsmålet bli stadig mer aktuelt, forteller daglig leder i Lerkendal stadion AS, Arne Lorentsen, til rbkweb.no.

I så fall vil det komme rundt 4000 nye seter i tillegg til de 21 166 som allerede er på plass.

- Men det er ikke sikkert vi bygger igjen alle fire hjørnene på en gang. Det kan hende at vi bygger to og to. For det første er ikke utsikten fra publikumsplassene i hjørnene fullt så god som på sidene. Samtidig er det kostbart å bygge plasser i svingene.

- Vi må være sikre på at utbygging lønner seg. Mye avhenger av publikumsoppslutninga. Hvis vi ikke greier å trekke fulle hus, og dermed oppnå målsetningene som i 2006, vil dette ha innvirkning på planene, slår Lorentsen fast.

Finansieres med næringslokaler
Det er fortsatt usikkert hvor mye det vil koste Rosenborg å bygge ut. Håpet er uansett at utleie av nye næringsarealer skal kunne dekke deler av kostnadene.

- Det blir ikke så mange nye kvadratmeter i hjørnene. Vi vurderer derfor i tillegg å bygge ut nye næringslokaler bak hovedtribunen for å generere leieinntekter, som kan brukes til å finansiere stadionutbygginga, sier Lorentsen.

Samtidig fins det planer om et høyhus på 20 etasjer sørvest for stadion.

- I utgangspunktet tenker vi sjøl å stå ansvarlig for disse bygningene, men det er mulig vi kommer til å gå i kompaniskap med andre, sier han.

Allerede i høst begynner KLP Eiendom og Skanska å bygge Lerkendal Park rett vest for stadion, på tomta der O'Martins i dag ligger. I 2010 vil et næringsbygg på 9000 kvadratmeter og seks boligblokker med 200 leiligheter stå ferdig:- Vi er veldig godt orienterte, og har hatt mange møter med Skanska, som vet om våre byggeplaner. Det blir boende mye mer folk i området, og dem vil vi gjerne ha på kamp. Det eneste som er negativt er at stadion blir mindre synlig fra Holtermannsveien, kommenterer Arne Lorentsen.

EM 2016 og OL 2018
Delvis uavhengig av planene til RBK, har Norge/Sverige og Trondheim planer om å søke om å få arrangere henholdsvis fotball-EM i 2016 og vinter-OL i 2018. I begge mesterskapene er Lerkendal utpekt til arena.

Spesielt et eventuelt EM krever ytterligere utbygging, nærmere bestemt til 30 000 sitteplasser.- Vi må i så fall bygge i høyden. På bildene har Adidas-tribunen fått en ekstra etasje, men vi har fortsatt planer om å bygge tak over banen. Derfor må vi ha like høye tribuner hele veien rundt, sier Lorentsen.

Drømmen om skyvbart tak lever altså fortsatt, men er inntil videre nettopp mest en drøm. En enkeltkostnad på kanskje så mye som 200 millioner kroner er tung å bære, og tribunene må altså være ferdig utbygde først.

Heldigvis kan RBK håpe på statlig støtte om det blir mesterskap - spesielt OL.

- Foreløpig er ikke det diskutert, men det er slett ikke umulig. Foreløpig har vi sagt at vi ønsker å ha åpnings- og avslutningsseremoni på Lerkendal under OL, sier Lorentsen.

I den forbindelse er følgende illustrasjon laget:Et eventuelt OL i Trondheim vil i det hele tatt gi mange ringvirkninger i området. Deltakerlandsbyen er tenkt lagt til Tempe, mens mediesentrene vil bli lagt til Gløshaugen og Sorgenfri.

Kunstgress?
I første omgang er det altså snakk om å bygge igjen hjørnene. Det vil skape forverrede sol- og luftforhold for en gressbane som allerede sliter. Likevel framprovoserer ikke gjenbygging legging av kunstgress.

- Nei, det gjør det ikke. Kunstgress vil komme når vi er modne for det, uavhengig av bygging i hjørnene. Jeg tviler på at vi beslutter å legge kunstgress i løpet av de kommende tre årene.

Innen den tid kan hjørnetribunene allerede være på plass.

- Det er ikke tatt noen beslutning ennå, men i løpet av neste år blir det nok klart om vi bygger igjen hjørnene. Når beslutninga er tatt, vil det hurtig bli byggestart, avslutter Arne Lorentsen.

nyheter
forum