English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Barnesykdommer
Skrevet av Thomas Myren, 2. desember 2006, 10:49

Treåringen Royal League ble født halt, og sliter med barnesykdommer. Likevel bør ikke turneringa avlives.

Svar på Godt konsept - elendig produkt.

Kritikken mot kongeligaen begynte allerede på denne tida i 2004, da Brann etter mye om og men fikk flyttet en hjemmekamp til Vestlandshallen. Motstander Odense var ikke fornøyd med løsninga, og det første stridstemaet var født: Måtte kampene absolutt spilles utendørs?

Denne striden fortsatte for alvor sist sesong, og turneringsledelsen satte foten ned: Både Halmstad, Vålerenga, Lyn og Start måtte flytte hjemmekampene sine til mindre idrettsanlegg langt unna.

Fram til onsdag sto også Rosenborg i fare for å måtte flytte hjemmekampene mot Helsingborg og Odense fordi gresset på Lerkendal er erstattet med grønn grus. Heldigvis ble det ingen flytting, men det er et bevis på at banespørsmålet fortsatt ikke er løst.

At det nå i utgangspunktet ikke lenger skal spilles kamper i februar er uansett et skritt i riktig retning når det gjelder de klimatiske forholdene og baneproblematikken. Til tross for stadig varmere vintervær i Trondheim, er det greit for alle at sluttspillet først tar til i mars.

Problemet er bare at "alle" parter i denne sammenheng bare er norske og svenske. De danske deltakerne har nemlig helt andre kampbehov enn sine skandinaviske kollegaer. Den danske superligaen pågår helt ut november, og tar til igjen tidlig i mars. Derfor ønsker blant andre Ståle Solbakken og FCK å spille kamper i slutten av januar og februar.

Dette er en interessekonflikt, som det uansett vil bli tapere i. Derfor er det vel flertallet som må få bestemme, altså Norge og Sverige? I så fall foreslår jeg gruppespill i november og sluttspill med finale i mars. At kampbelastinga blir stor for de danske lagene, får nesten være deres problem.

Et kompromiss, som egentlig er bra også for nordmenn og svensker, er å fordele de 12 deltakerne i fire i stedet for tre grupper. Dermed blir det fire kamper innledningsvis før jul, og det er akkurat passe om vi fordeler det over fire uker i november. Med et kortere gruppespill er det faktisk mulig å flytte hele turneringa til våren, noe som kanskje er best for alle parter?

Uansett ønsker jeg å få tilbake de doble oppgjørene i kvart- og semifinalen. Det er jo lite vits med bare maks tre kamper per lag i sluttspillet. At danskene muligens er i mot også dette, får så være.

Med andre ord er det fortsatt en del problemer som må løses. Det som derimot ikke er et problem, er tilskuertallene. Til tross for at mange hevder at ingen bryr seg, er nettopp alle avisskriveriene i seg sjøl et bevis på at folk bryr seg. Samtidig er det beviselig flere som møter opp på kampene i Royal League enn i cupen. Jeg har ikke hørt noe om at cupen burde legges ned sjøl om tilskuertallene til Rosenborg (inkl. semifinalen mot Sandefjord) var skuffende dårlig i forhold til seriekampene!

Europacupene var heller ikke noen stor greie i begynnelsen på 50-tallet. Fødselen var trang, og det er først mange år i etterkant at man for alvor begynte å bry seg om at Real Madrid vant serievinnercupen fem år på rad. Faktum er at europacupene her til lands tilsynelatende fortsatt ikke er særlig populære. Skarve 2700 møtte opp på den eneste UEFA-cupkampen til Brann i høst, 1500 på den første e-cupkampen til Start siden 1982! Likevel klages det over at "bare" 6000 møter opp på Lerkendal.

Det mest praktiske problemet i øyeblikket er at SBS (eier TVNorge, Canal+ og Kanal5) muligens ikke lenger vil betale for TV-rettighetene. Med andre ord er det en overhengende fare for at den største inntektskilden til turneringa forsvinner. Dette er likevel ikke dødsstøtet for Royal League. Arrangørene har allerede sagt at man akter å fortsette uten SBS, og sannsynligvis vil andre TV-selskaper (Viasat er en het kandidat) vise interesse. Det er heller ikke utenkelig at klubbene sjøl vil forsøke seg med web-TV slik som Vålerengen mot Elfsborg.

Det store spørsmålet til alle kritikerne er uansett: Hva ønsker dere i stedet for Royal League? Det blir jo kamper uansett! Treningskamper med mindre interesse fra både publikum og media.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Barnesykdommer» i forumet! Diskutér «Kommentar: Barnesykdommer» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb