English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Godt konsept - elendig produkt
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 9. november 2006, 22:33

Dagens Royal League er ikke verdig den genuine ide den er bygget på. Derfor skaper den ikke blest, og derfor er den på vei inn i glemselens bok.

På mange måter er Royal League et trist skue. En turnering som er tuftet på en interessant tanke med konkurranse mellom det ypperste av lag fra tre land som ynder å slå hverandre i sport. Allikevel faller produktet fullstendig igjennom gang på gang. Turneringen er i ferd med å bli en håndbok i hvordan ikke å få noe bra ut av noe som virkelig kunne blitt en slager.

Noe av æren kan så klart klubbene og spillerne ta. Selv om klubbene, trenerne og spillerne går ut og sier at Royal League er viktig, har produktet på banen vist at turneringen først blir interessant når finalespillet setter igang. Gruppespillet blir ofte som en dårlig dessert etter en fantastisk hovedrett. Altså et antiklimaks etter spennende serieavslutninger i to av de tre deltakerlandene. En nedtur fra dag en, fordi den tilbyr et produkt som ikke fenger.

At TVNorge og deres samarbeidspartnere klarer å lage et så dårlig produkt ut av dette er helt utrolig. Fra dag en av turneringen i 2004 har man slitt med dårlige rammer omkring kampene, og ikke i det hele tatt vært i stand til å gjøre turneringen til til den festen det kunne ha blitt.

I årets åpningskamp mellom RBK og Brann, som virkelig kunne gitt turneringen en flying start igjen, blir man servert to "to tilsynelatende relativt uinteresserte" lag, glisne tribuner og mange spillere som åpenbart synes turneringen er like interessant som normale treningskamper i off-season. At TVNorge velger å sende reklame i stedet for tilleggsminuttene og avslutningen på kampen er vel egentlig på sin plass, men sier mer om hva slags problemer turneringen sliter med.

Jeg har registrert at klubbene og trenerne synes turneringen er viktig for utvikingen av norsk fotball og et viktig hjelpemiddel for at man skal kunne ta opp kampen med klubbene ute i Europa. Jeg ser argumentet om viktigheten av å spille kamper som på papiret betyr noe på denne tiden av året i forhold til E-cup-tilvenning. Men når spillerne har instillingen som til en vanlig treningskamp, hjelper det noe at de 89 000 som ser kampen på TV og de 873 som ser kampen fra tribunen har tre poeng som mål for kampen? Er det medietrykket i forkant av kampene man trenger trening på i så fall? For spillerne har det i over to år nå ikke hatt all verdens betydning. Ikke synlig ihvertfall. Mulig spillerne blir bedre av å vite at det er en håndfull som kan se kampenes deres på TV, men jeg tviler på det også..

Turneringen sliter åpenbart ikke bare med å engasjere publikum, men også spillerne. Og da er hele Royal League veldig nære å bli kun en benevnelse på en rekke treningskamper de beste Skandinaviske klubbene har seg i mellom vinterstid. En turnering hvor det deles ut en pokal til det beste laget utpå vårparten. Snakker om mageplask. Det var ikke det jeg så for meg hvertfall for en del år siden når ideen om en Skandinavisk "mesterliga" vinterstid ble presentert.

Og når produksjonsselskapene ikke godtar at kamper skal spilles inne, er det vel på sin plass å spørre om man faktisk blir bedre fotballspillere av å spille kamper på et slikt underlag som norske og svenske baner ofte har på denne tiden av året.

Dersom Royal League skal ha en fremtid må nok noen radikale grep tas. Gi rettighetene til et mer ambisiøst selskap. Her i Norge er det produktet TVNorge gir oss en skam for norsk fotball, og ikke norsk fotball verdig. Det som kunne blitt gjort til et høydepunkt av et produkt, blir totalt omvandlet til en parantes uten i nærheten av å skape entusiasme og interesse. I tillegg må kamper innendørs aksepteres. Da blir utbyttet bedre for spillerne, og opplevelsen for oss som ser på vil også bedres. Stemningen i en akspetabel storhall med fullsatte tribuner vil gi et trøkk som turneringen ennå ikke har hatt på sine kamper arrangert utendørs.

For det er vel et paradoks at den beste stemningen i turningens historie har vært i Valhall og Vestlandshallen. Steder som turneringsledelsen og TV-selskapene nekter klubbene å spille..

Nøkkelen til at denne turneringen skal overleve er at den fenger publikum. Det gjør ikke dagens turneringsprodukt. Folk ler av det og synes det er amatørmessig. Når folk synes at 5700 tilskuere på Lerkendal "er bra til Royal League å være" skjønner alle at turneringen er på vei utfor stupet. Turneringer som dette er helt avhengige av å skape entusiasme og interesse blant flere enn bare klubbledelser og sportslig ledelse. Det klarer ikke dagens produkt. For tredje året på rad.

Hørt om å grave sin egen grav...?


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Godt konsept - elendig produkt» i forumet! Diskutér «Kommentar: Godt konsept - elendig produkt» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb