English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Tid for generasjonsskiftet
Skrevet av Thomas Myren, 27. juli 2006, 18:55

Rosenborg har fortsatt ikke maktet å skaffe spillerforsterkninger, og den uklare trenersituasjonen gjør ikke arbeidet enklere. Hva med i stedet å satse på unge spillere fra egne rekker?


BEST I LANDET: Noen av de største, norske talentene er allerede på plass i Trondheim, og bør få sjansen på A-laget.

Foto: Thomas Myren

Mikael Antonsson, Karl Svensson og Fredrik Strømstad er blant spillerne RBK uten hell har forsøkt å hente. Spillerjakten pågår fortsatt, og det er ennå én måned igjen før overgangsvinduet stenger. Likevel blir det vanskelig å overbevise mulige forsterkninger om at RBK er rett arbeidsgiver når hovedtreneren er sykmeldt. Jeg ville sjøl ha vært veldig skeptisk til å gå til en klubb, hvor det om et par uker kan komme en ny trener med helt andre idéer.

Perfekt tidspunkt
Jeg tviler derfor på at vi greier å forsterke laget i sommer. Men kanskje det egentlig ikke har så mye å si? Gullhåpet er magert, men nedrykksfaren er heldigvis minimal. Det er med andre ord et perfekt tidspunkt for å åpne stadionporten for ungguttene som allerede er på plass i klubben!

Arne Erlandsen har hatt stor suksess med å gi 18-, 19- og 20-åringer sjansen i IFK Göteborg, og jeg ser ingen grunn til ikke at vi skal forsøke det samme. Generasjonsskiftet må jo uansett fullføres snart. Riseth, Basma og Berg er alle modne for utskifting, og kan like godt plasseres på benken nå som siden. Samtidig synger spillere som Strand og Stensaas på det siste verset.

Ferske A-stallsmedlemmer som Hyka, Nordvik, Jamtfall, Mathisen og Skjølsvik har ingen erfaring fra norsk toppfotball, men om de noen gang skal få sjansen i Rosenborg, bør det være nå.

Framtidsrettet tenkning
Den langsiktige gevinsten er uansett større enn risikoen, som ikke nødvendigvis blir så stor. Ungguttene vil få selskap av rutinerte lagkamerater, og lista ligger ikke lenger så høyt etter de svake prestasjonene ute på banen de siste årene.

I forsvarsrekka kan Kvarme, Koppinen og Mathisen rullere i midten, mens Nordvik og Dorsin får hver sin back. På midtbanen bør Skjelbred, Tettey og Hyka få det meste av spilletida. Om vi i det hele tatt skal få beholde «Albanias Maradona», må han jo få sjansen, jf. det strenge regelverket til NFF. Skjølsvik bør også få smake på nivået.

Gamle vingstjerner som Kalle Løken og Mini har i mange år etterlyst arvtagere, og kanskje kan Jamtfall jr. være mannen. Han har imponert i cup- og treningskamper, og slo umiddelbart til med målgivende pasning, da han endelig fikk sjansen i serien mot Start.

Tør Tørum gi guttene sjansen?


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Tid for generasjonsskiftet» i forumet! Diskutér «Kommentar: Tid for generasjonsskiftet» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb