English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborgs revansje
Skrevet av Thomas Myren, 7. april 2006, 18:45

2006 er året Rosenborg skal gjeninnta tronen. Per-Mathias Høgmo har brukt vinteren til å legge alt til rette for nettopp det.


- Vi har jobbet videre med spillestilsutviklinga. Vi har tatt med det gode forsvarsspillet, som vi brukte mye tid på i fjor, samtidig som vi har fokusert mer og mer på angrepsspill. Vi har forsøkt å dra inn de "gode knaggene" fra den klassiske Rosenborg-stilen der artig og angrepsvillig fotball er premiss nummer 1, sier Høgmo til rbkweb.com.

- På hvilke områder er det størst forbedringspotensiale?

- Vi kan fortsatt bli enda dyktigere én-mot-én både i forsvar og framme på banen. Vi kan også bli tydeligere med igangsetting fra midtstopperne. Det har vært stor forbedring, men vi kan jobbe enda mer med det. Også det med å skjære inn, det å få kantene til å score mer mål kan bli bedre. Altså det å være flink til å komme inn i boksen og være dyktig i avslutningsfasen.

Spår Solli-gjennombrudd
- Hvorfor har du valgt å vrake 4-2-3-1 og heller satse på vanlig 4-3-3?

- Vi prøvde begge deler i fjor, og utover i Champions League ble det mer og mer vanlig 4-3-3. Med denne formasjonen blir det flere som kommer i fart bakfra, og vi kommer inn i rommet i stedet for at vi står i rommet. Med indreløpere som Roar og Per får vi dermed enda mer trøkk i angrepsspillet. Vi blir enda mer offensiv med 4-3-3.

- Samtidig får Jan Gunnar Solli tillit som midtbaneanker.

- Ja, han skal få ro til å definere sin klare rolle. Vi ser at han vokser dag for dag. Han er i sin beste form noensinne med nesten 70 i o2-opptak samtidig som han begynner å føle seg trygg. Han har blitt flyttet rundt som poteten, men nå har han begynt å få kontinuitet på en fast plass, og det bærer frukter. Jeg tror vi kommer til å se en veldig god Jan Gunnar Solli, som fort kan få sitt skikkelige gjennombrudd i år.

- Er det viktig med et tilnærmet fast førstelag?

- Det er viktig å ha rimelig faste rammer, for å skape stabilitet på keeperplass, i bakre firer og på midtbanen. Det er helst i fremre ledd at vi kan endre litt i kamp og fra kamp til kamp. Vi har flere angrepsspillere som er i stand til å gå inn og endre litt karakter på spillet.

Veien framover
- Du ble ansatt for å lede RBK tilbake til gamle høyder. Hvor langt har dere kommet på veien?

- Hvis du ser på resultatmålene vi hadde i fjor høst da jeg tok over, var det å ta ni poeng i serien og kvalifisere seg til Champions League. Vi tok 13 poeng, slo ut Steaua Bucuresti og kom også videre til UEFA-cupen.

- Samtidig fikk vi tatt noen "kulturgrep". Vi endret litt på treningstidspunkt og -innhold, fikk satt i gang noen nye medisinske og fysiologiske prosjekter og tok noen grep i hverdagen til spillerne i forhold til pressen. Det er litt interessant å se at vi gjorde oss mer tilgjengelige ved å lukke garderoben etter kamp. Nå gjør samtlige klubber akkurat det.

- Ellers så har vi på nyåret tatt nye steg ved å ansette Siri Marte Hollekim som fysisk trener. Vi har trykket på enda mer når det gjelder skadeforebygging, fysiologi og forskning.

- Hva er passende ambisjoner for RBK framover?

- Klubben er inne i en strategiprosess der både trenere, ledelse og styre skal se på hva som vil være naturlige ambisjoner for framtida. Det er viktig at hele klubben er forankret i disse målene. Hvis vi for eksempel sier at vi skal være blant de 30 beste i Europa, får det ganske tøffe konsekvenser for mange. Jeg tror det er viktig at man tenker gjennom det før man setter det på papiret.

Revansjen
- Men nå er det kommende sesong som teller. Er RBK i rute til seriestart?

- Vi har hatt fin progesjon hele veien, men som i tidligere år har resultatene i treningskampene vært bedre enn innholdet. Det har likevel vært mye bra, men jeg tror vi trenger vårsesongen for å få satt en del nye spillere og ny kultur før vi kan forvente stor stabilitet på det øverste nivået.

- Hva skal til for at du sier deg fornøyd med sesongen 2006?

- Det er at vi produserer mange sjanser og scorer mål samtidig som vi fortsetter trenden med å slippe inn få mål. Klarer vi å videreutvikle dette blir det gode resultater, avslutter Per-Mathias Høgmo.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborgs revansje» i forumet! Diskutér «Rosenborgs revansje» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb