English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Lover grundigere forarbeid
Skrevet av Thomas Myren, 5. april 2006, 18:35

Mislykkede spillerkjøp har vært medvirkende til nedturen de siste årene. Nå skal Rosenborg legge om rutinene.


- Jeg vil si vi har god kontroll på spillermarkedet, men vi kan bli enda mer systematiske. Vi må på et tidligere stadium følge aktuelle spillerne tettere, slik at vi kan hente dem før vi havner i hard konkurranse med andre klubber. Vi må være så dyktige at vi tidlig kan se hvem som blir virkelig gode, sier Per-Mathias Høgmo til rbkweb.com.

- Vil RBK ansette egne talentspeidere?

- Vi kan som sagt bli bedre på scouting, det å få talenter inn i klubben. Når vi vet hvor mye penger det ligger i det å utvikle spillere, så er det et betimelig spørsmål. Trond Nordsteien er nå ansatt som talentutvikler, men fungerer også som speider. Å ha egne speidere er et tema som vil bli tatt opp når vi i løpet av året skal bestemme oss for ambisjonsnivå.

Import av spillere
Alejandro Lago og Sebastián Eguren ble i slutten av februar sendt hjem til Uruguay. Det samme har tidligere skjedd med MacBeth Sibaya og Robert Boateng.

- Jeg lurer på om vi har vært nøye nok, om vi har hatt en klar nok strategi når vi har hentet utenlandske spillere. Det er veldig viktig å ha fulgt spillerne nøye og vite at de vil fungere sosialt og menneskelig samtidig som de er gode fotballspillere. Å velge de riktige typene er ekstremt viktig, sier Høgmo.

Rosenborg-treneren har ikke blitt skremt av tidligere bomkjøp, og har i vinter hentet inn to afrikanere og en kanadier. Det er nå seks utenlandske spillere i A-stallen.

- Jeg synes vi har truffet godt med kjøpene. Lars Hirschfeld er en ledertype, Karim Essediri har kvaliteter som er tilpasset norsk fotball samtidig som Yssouf Kone har vist seg fram. Sistnevnte snakker fire språk, og har allerede tilpasset seg klima og kultur.

Talentutvikling
Like fullt ønsker RBK i første rekke å ha egne, lokale spillere på laget.

- Vi kan hente spillere fra hele landet, fra Skandinavia og resten av verden, men det er først og fremst i vår egen region, Midt-Norge, at det er viktig med utviklingstiltak, slår Høgmo fast.

Rosenborg har lenge vært stemplet som verst i klassen når det gjelder utvikling av egne spillere, men ting bedrer seg.

- Juniorlaget ble norgesmestre i fjor, og vi har fått fram spillere som Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey og Michael Jamtfall. Det betyr at vi har gjort veldig mye riktig.

- Det er likevel rom for videreutvikling. Jeg tror vi kan begynne å se på aktuelle spillere tidligere, og samtidig gi tettere oppfølgning av "hele mennesket". Altså det som handler om kosthold, fysiologi, treningsbelastning og så videre, avslutter Per-Mathias Høgmo.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Lover grundigere forarbeid» i forumet! Diskutér «Lover grundigere forarbeid» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb