English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ny sesong - nye muligheter
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 4. april 2006, 19:14

En ny sesong står for døren. Brett opp ermene, folkens. Dette blir moro.

Som ihuga RBK-supporter orker en ikke å ofre fjorårssesongen for mange setninger. Sesongen var vond på mange måter, men er lettere å takle nå som ting ser ut til å gå riktige veien igjen. Avslutningen på fjoråret var sterk og vi viste også glimtvis i Mesterligaen at vi fortsatt kan. Nettopp den sterke avslutningen på sesongen og spillernes evne til å reise seg på en slik måte når man lå som dypest til nede i gjørma, tror jeg var viktig for hele den sportslige gruppa å ta med seg inn i forberedelsene til sesongen 2006. Man fikk tent den gnisten som ofte trengs i troen for å snu motgang til medgang.

At man opplevde at mange rundt omkring frydet seg over RBKs dårlige sesong, tror jeg også spillerne fikk med seg. Forhåpentligvis har dette bare medført at innbittheten og lysten på suksess i 2006 har blitt enda større i hele spillergruppa. Jeg tror det er et usedvaling revansjelystent Rosenborg som nå står klar til dyst foran 2006-sesongen. Denne revansjelysten kombinert med en usedvanlig sterk og fyldig RBK-stall kommer til å bli en kruttsterk mix, som alle i fotball-Norge kommer til å få merke i år.Og med et godt og sultent trenertaem, usedvanlig gode treningsfasiliteter og den nye treningslaben på Lerkendal, har jeg vanskelig for å se for meg 2007 uten Europacupfotball her i byen igjen.

For å ta stallen litt nærmere i øyesyn. Svært god dekning på alle plasser. 2 av tippeligaens beste keepere samt en tredjekeeper som også holder høy klasse. En forsvarsrekke med dobbel dekning på alle plasser og mye rutine. Midtbaneleddet er kanskje det eneste usikkerhetsmomentet jeg ser i dagens stall. Er det noe tynt her? Solli er tiltenkt den sentrale rollen - flott, jeg tror 2006 blir et Solli-år. Men rundt han? Per sliter fortsatt med bruddet. Roar og Ørjan er fortsatt mye skadeplaget. Tettey mangler kanskje det helt store gjennombruddet selv om potensialet er der. Så har vi flere reserveløsninger. Frode Johnsen kan brukes på midten, sågar også Steffen Iversen. Men jeg savner kanskje en solid midtbanespiller til i midten av 20-åra som ikke er skadeplaget. Får håpe jeg overvurderer dette problemet og at vi gjorde oss ferdig med skadene i fjor.

I angrepsrekka ser det veldig solid ut. Iversen, Helstad, Braaten, Kone, Storflor, Essidiri og Frode Johnsen er alle klassespillere. Enorm konkurranse med andre ord. Unge Jamtfall har også vist kvaliteter som gjør at det er lov å ha forhåpninger om at han har en del å bidra med allerede denne sesongen.

Jeg husker jeg (i likhet med Rune B) karakteriserte fjorårets stall som tidenes sterkeste. Med fjorårssesongen som et mareritt liggende i hjernebarken, våger jeg ikke å komme med den samme påstanden i år. Men at noen andre lag i Norge har en sterkere spillerstall enn RBK, det er jeg ikke med på. Så får vi bare håpe at spillerne tar konkurransen som en ekstra motivasjon og ikke forsøker å mase seg til mer spillertid gjennom mediene.

Det skal være vanskelig å spille fast for Rosenborg. Vi er jo landets beste fotballlag. God fornøyelse - vi ses på Lerkendal.

Mitt serietips 2006:
1. RBK
2. Vålerenga
3. Lillestrøm
4. Lyn
5. Viking
6. Start
7. Brann
8. Tromsø
9. HamKam
10. Fredrikstad
11. Molde
12. Odd Grenland
13. Stabæk
14. Sandefjord


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Ny sesong - nye muligheter» i forumet! Diskutér «Ny sesong - nye muligheter» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb