English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Målkongen H.M. Brattbakk
Skrevet av Thomas Myren, 20. februar 2006, 20:26

Det er en levende legende som i dag tok farvel med Rosenborg. Harald Brattbakk vil bli husket som en av de største spillerne i klubbens historie.


MÅLKONGEN: H.M. Brattbakk - ingen over, ingen ved siden av! Gratulerer, Harald Martin!
Tegning: Kjetil Strand
151 mål på 224 seriekamper i RBK, 166 på 255 seriekamper totalt og sammenlagt 256 mål på 347 obligatoriske kamper for Rosenborg, sier det meste. 35-åringen er den mest notoriske målscoreren norsk fotball har sett. Han har gjennom hele karrieren hatt en oppsiktsvekkende evne til å være på riktig sted til riktig tid, og har pumpet inn mål i sesong etter sesong.

I likhet med lagkamerater som Bent Skammelsrud, Erik Hoftun og Roar Strand fikk han sitt virkelige gjennombrudd da Champions League-eventyret begynte. Det var jo nettopp målet til Brattbakk i Istanbul i august 1995 som gjorde at Besiktas ble slått på målforskjell.

I Europas gjeveste klubbturnering gjorde han seg ikke bare bemerket med viktige og flotte mål. Ofte var det kelneren Harald Brattbakk som bidro mest. Fra en mer tilbaketrukket rolle på vingen serverte han lagkameratene gang etter gang, noe ikke minst Vegard Heggem satte pris på i Milano ved juletider i 1996!

Sesongene 94-97 var rett og slett fantastiske for RBK og Brattbakk, som scoret 97 mål på 100 seriekamper! Det gikk som det måtte gå, og britiske pund lokket til slutt også Brattbakk bort fra Lerkendal. Foran 2001-sesongen var han endelig tilbake, og vartet opp med tre nye flotte og scoringsrike sesonger på rad.

Deretter begynte nedturen. Veteranangriperen fikk våren 2004 måltørke for første gang i karrieren, og ble vraket fra laget. Et utlån i Bodø/Glimt ga fornyet sjøltillit, men reservetilværelsen ble til slutt for stusselig, og det er derfor veldig forståelig at Brattbakk nå sier takk for seg med det meste av æren i behold.

Takk skal du ha, Harald Martin!

PS! Håper supporterne får anledning til å ta farvel.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Målkongen H.M. Brattbakk» i forumet! Diskutér «Målkongen H.M. Brattbakk» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb