English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Vil forsterke midtbanen og angrepet
Skrevet av Thomas Myren, 17. november 2005, 15:57

Tirsdag åpnet det norske overgangsvinduet, og Lars Hirschfeld var førstemann som klatret inn. Nå fortsetter spillerjakta for Rosenborg.


PÅ UTKIKK: Rune Bratseth vurderer flere navn i disse dager.

Foto: Joakim Halvorsen

RBK har altså allerede sikret seg sin første forsterkning foran 2006-sesongen, og Rune Bratseth er godt fornøyd med overgangen til Hirschfeld, som blir en solid utfordrer til Espen Johnsen.

- Vi trenger to gode keepere. Vi trenger en som kan "pirke" ham som har stått mest. Nå blir det hard konkurranse, noe jeg tror vil være positivt. Espen har samtidig slitt litt med diverse skader, og det gjør at vi må være trygge dersom det skjer noe. Og det tror jeg vi kan være nå, sier Rosenborg-sportsdirektøren til rbkweb.com.

- Det er sjølsagt også noen utfordringer med å ha to så gode keepere, men sånn er det bare. Om vi skal være en klubb i toppen og skal satse, så må du tørre å påta seg slike utfordringer, mener Bratseth.

Sisteskansen er altså forsterket. Nå skal fokus rettes på de offensive lagdelene.

- Det er nok på midtbanen og i angrepet vi må gjøre noen grep. Det kommer helt sikkert til å skje noe, men om det blir en, to eller tre nye spillere er vanskelig å si.

- Hvilke type spillere leter dere etter?

- Om vi kjøper en ny spiss, må det være fordi han representerer noe vi mangler. At han har en spisskompentanse, og kan være en forsterkning på laget. Det gjelder også for en eventuelt ny midtbanespiller. Det er viktig at han kan gå rett inn på laget, og gjøre en jobb umiddelbart, sier Rune Bratseth.

- Når det gjelder ny midtbanespiller: Er det først og fremst en ny mann sentralt dere vil ha?

- Nei, egentlig en som kan bekle flere roller på midten, ikke nødvendigvis bare én rolle. Men det kan nok være at behovet er størst i de defensive posisjonene.

- Hvor viktig er alderen til de nye spillerne?

- Det er klart det spiller en rolle, men først og fremst må de være gode nok. Vi må tenke på Rosenborg i 2006. Det er ingen vits å kjøpe en spiller som kan bli god i 2008. Med det sier jeg at det kan godt hende at vi kjøper en godt voksen spiller, som kan gjøre jobben umiddelbart, men som det ikke er noe langsiktighet i. Det føler vi er riktig.

- Høgmo var veldig offensiv da han ble ansatt, og fortalte at RBK nå skulle begynne å hente større navn til Lerkendal. Hvilke tanker gjør du deg om dette?

- Den største utfordringa med å hente store navn er at de ikke vil spille i Norge. Vi må nok stikke fingeren i jorda, men det betyr ikke at vi ikke kan tenke litt annerledes enn før.

- Til slutt det store spørsmålet: Hvor skal RBK finne nye spillere?

- Det er ikke mange spillere i Norge som kan forsterke oss. Flere kan bidra i en stall, men ikke så mye mer. Samtidig må vi ha en bevisst holdning til kjøp av utenlandske spillere. Men det er ikke noe problem å ha tre ikke-EØS-spillere i stallen, sjøl om vi bare kan ha to på dommerkortet, avslutter Rune Bratseth.

fotnote:
Noen av spillere som angivelig er på blokka til RBK:
Patrice Bernier (m, Tromsø)
Brede Hangeland (m, Viking)
Sigurd Rushfeldt (a, Austria Wien)
Ole Martin Årst (a, Tromsø)


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Vil forsterke midtbanen og angrepet» i forumet! Diskutér «Vil forsterke midtbanen og angrepet» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb