English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Treningslab ferdig til våren
Skrevet av Thomas Myren, 21. september 2005, 20:45

Rosenborg har bestemt seg for å bruke flere millioner kroner på å opprette et eget treningslaboratorium på Lerkendal.


BYGGER UT: Det nye treningslaboratoriet vil ligge i dette hjørnet av stadion.

Arkivfoto: Thomas Myren

Legger om treningene (12.09.2005)
Dansk TV3: Reportasje fra MilanLab (video) (27.11.2003)

- Det er et løft som skal gjøres investeringsmessig, men vi mener det vil gi resultater, sier Rune Bratseth til rbk.no.

AC Milan er forbildet: MilanLab, unik i verdenssammenheng, ble opprettet i 2002, og prosjektet har vært veldig vellykket så langt. Spillerne i den italienske storklubben blir testet to ganger hver måned, og det er ikke bare styrke og hurtighet som blir målt; til og med spillernes psykiske og følelsesmessige forfatning blir sirlig arkivert.

På denne måten har trenerne og den sportslige ledelsen til enhver tid oppdatert, objektiv data til bruk i vurderingene sine. Man kan svart på hvitt se hvilke spillere som er i best fysisk form når laget skal tas ut. Sjølsagt håper man også at spillerne skal øke sin fysiske kapasitet gjennom dette målrettede arbeidet.

Likvel er skadeforebygging kanskje den viktigste faktoren. Milan har redusert muskelskadene med 90 prosent(!) etter opprettelsen av MilanLab fordi man på et tidlig stadium oppdager faremomentene, og dermed kan legge om treningene til den enkelte spilleren. Dette er som musikk i ørene hos RBK-ledelsen, som har måttet se tidvis halve A-stallen på skadelista i år.

- Vi ser verdien av å investere i fasiliteter for måling og oppfølging av utholdenhet, fysisk styrke og andre kvaliteter. Dette vil styrke vår målrettede jobbing på kort og lang sikt, kommenterer Bratseth.

RBK er faktisk allerede i gang med bygging av lokaler til den nye treningslaben: Nye næringsarealer over to plan på til sammen 720 kvadratmeter vil bli bygget i begge ender av Bygger'n-tribunen, hvor det i dag bare er tomrom. Treningslaben på 110 kvadratmeter vil flytte inn i 2. etasje i den enden mot Klæbuveien og Brakka. Lokalene vil stå ferdig ved nyttår, og Rosenborg håper treningslaboratoriet vil kunne bli tatt i bruk til våren.

Men allerede nå har innhentingen av vitenskapelige data begynt på Lerkendal. Tirsdag begynte spillerne i A-stallen å trene med pulsklokker:

- Det er et ledd i det langsiktige arbeidet vårt. Vi ønsker å intensitetstyre alle treningene, slik at vi kan ha en best mulig treningssyklus både kollektivt og individuelt, sier Per-Mathias Høgmo til TVTrøndelag.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Treningslab ferdig til våren» i forumet! Diskutér «Treningslab ferdig til våren» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb