Utskrift fra rbkweb.no

Kommentar: Det umulige er mulig
Skrevet av Thomas Myren, 19. september 2005, 23:23

Rosenborg står nå overfor fem nervepirrende kamper. Spillerne er nødt til å lære seg hvordan de skal takle presset - brennfort.


UVIRKELIG: Etter 13 strake mesterskap står Strand og Riseth i fare for å rykke ned.
Foto: Thomas Myren

I rundt én time lå RBK søndag kveld på direkte nedrykksplass, men takket være ei sein Aalesund-redusering mot Bodø/Glimt, ble Tromsø det eneste nordnorske laget som gikk forbi Rosenborg på tabellen - i denne omgang.

Men klubben med 13 strake seriemesterskap har likevel falt ned to plasser og ned til kvalikplass i løpet av helga. Veien er kort både nedover og oppover.

Personlig tror jeg ikke at RBK vil falle lenger ned på tabellen i løpet av høsten. Bunnlagene, altså Aalesund, Bodø/Glimt, Tromsø, Fredrikstad og RBK, møter hverandre i flere interne oppgjør i løpet av de siste fem serierundene, og jeg mener derfor at det skal en god del til for at Rosenborg skal falle ned på direkte nedrykksplass.

Med andre ord tror jeg kvalifisering for videre liv i eliteserien er verste mulige utfall av sesongen 2005. I øyeblikket ser Moss, Bryne eller Hønefoss ut til å bli motstanderen i et eventuelt slikt dobbeloppgjør, og til tross for tidvis dårlige erfaringer med 1. divisjonslag i år, tror jeg at RBK vil mobilisere nok krefter til å vinne sammenlagt over to slike kamper. Vi er tross alt det laget i Norge med best erfaring fra slike hjemme-/bortemøter etter et tiår med faste kamper ute i Europa.

Men for at vi skal beholde kvalikplassen eller begynne å klatre, er vi nødt til å begynne å vinne kamper igjen. Seks strake tap er den verste rekka i historien for RBK, og spesielt er antallet baklengsmål skrekkelig stort. RBK-skuta har regelrett gått lekk.

Derfor må gjentetting av forsvarsmuren førstepri være i øyeblikket. Det hjelper ikke at vi skaper aldri så mange sjanser og scorer opptil flere mål per kamp så lenge at vi slipper inn både det tre- og firedobbelte hver gang!

Jeg har dessverre ikke noe godt forslag til hva vi skal gjøre, men en ting må være på plass dersom vi skal gjøre det vanskelig for motstanderen: Offervilje! Jeg har dessverre i mange kamper det siste året vært vitne til at flere av de mest profilerte og tilsynelatende mest populære spillerne ikke har vært på tå hev i avgjørende situasjoner i begge ender av banen. Dette er det verste en supporter ser, og kan ikke være akseptabelt for verken trenere eller medspillere!

Høgmo snakker i likhet med sine forgjengere mye om hva som gjøres feil. Forhåpentligvis kan han ta et steg videre, og innføre den gyldne regelen om at enhver handling har en konsekvens. Dersom en spiller ikke gir absolutt alt i alle situasjoner, må han få føle det på kroppen - rettere sagt få kjenne tresmak i ræva!

Det er nemlig mange som står i kø for å springe utpå banen og gi alt - inkludert flere av dem som var i aksjon for juniorlaget i semifinalen mot Odd Grenland søndag kveld.

Første sjanse til å prestere er på søndag mot senioravdelinga til nettopp Odd. Kan 2-1-seieren i Skien kopieres? Det er bortimot en nødvendighet for å overleve...

Diskutér nedrykkskampen med andre supportere i forumet!

nyheter
forum