English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Tenk langsiktig
Skrevet av Thomas Myren, 4. august 2005, 14:17

Årets sesong er uansett ødelagt. I stedet må Rosenborg fokusere på å gjenoppbygge det som i 15 år har vært nordisk fotballs stolthet.


MEDIAKJØR: Per Joar Hansen og Rune Bratseth vil nok bli å se på TV og i aviser hver dag framover.
Arkivfoto: Thomas Myren
Jeg kan ikke i min villeste fantasi se for meg at RBK rykker ned. Sjøl om det ikke så sånn ut i Fredrikstad i går, besitter laget fortsatt nok kvaliteter til å sanke poeng i norsk Tippeliga. 1. divisjon i 2006 er med andre ord ikke et tenkbart scenario.

Rosenborg må i stedet tenke langsiktig, noe de heldigvis ser ut til å gjøre. Signalene fra ledelsen tyder på at Per Joar Hansen blir værende ut sesongen, og jeg ser ikke bort i fra at det er en klok avgjørelse.

Det er nemlig viktig ikke å forhaste seg. Det har dessverre skjedd to år på rad med forfremmelse av assistenter. De høye herrer på Brakka så fra dag 1 på Ola og Perry som nødløsninger. Det er en ærlig sak dét, men å gå ut i offentligheten med disse ytringene var totalt feil. Den dårlig skjulte mistilliten fra Skutle og Bratseth med flere spredte raskt seg ned til spillerne - bevisst eller ubevisst. Ola og Perry hadde dermed allerede tapt da de tok fatt på sine nye verv.

Samtidig er det ingen tvil om at Perry langt i fra har gjennomført en prikkfri jobb. Taktiske blundere har vært sjelden kost for RBK, men i år har vi dessverre flere ganger vært vitne til dette. Seinest i går viste det seg at Solli på høyreving var en tabbe, som måtte rettes opp allerede etter en halvtime på bekostning av Eguren.

Likevel kan jeg ikke gi Perry alt skyld for at Nordens stolthet nå ligger nede på 8. plass på tabellen. «Players lose you games, not tactics,» hevdet legendariske Brian Clough, og det er et utsagn mange av Rosenborg-spillerne bør merke seg. Disse elleve utvalgte er de best betalte innen yrket sitt her til lands, men tusler likevel rundt på banen uten verken vilje, innsats eller tro på seier, noe som fører til begredelige personlige feil. Det er rett og slett uutholdelig for oss på tribunen!

Kall det gjerne en klisje at kaptein Strand sier at «nå må vi gå i oss sjøl», men det er mange på laget som virkelig må se seg sjøl i speilet og spørre seg om de er verdig å bære hederstrøya i hvitt. Jeg må ærlig innrømme at jeg hadde lyst til å hive enkelte spillere på hodet og ræva ut mens jeg bivånet den begredelige 1. omgangen mot FFK i går!

Uansett ser det ut til at det nok en gang blir treneren som ta boblejakka si og gå. RBK har lovet å presentere 2006-treneren innen 1. september, og lista over aktuelle kandidater er lang. Per-Mathias Høgmo, Hans Backe, Tom Nordlie, Knut Torbjørn Eggen og Michael Laudrup skal alle være blant dem som vurderes i de innerste kretser. Felles for alle disse er at de nyter stor respekt blant spillerne i sine nåværende klubber, og dette er et nøkkelod også på Lerkendal: RBK-spillerne har tilsynelatende ikke hatt spesielt stor respekt (eller "frykt") for trenerne de to siste sesongene. Dette skal egentlig være en umulighet med tanke på at det er snakk om profesjonelle fotballspillere, men alt går visst an.

Jeg håper og tror at RBK ikke tar noen forhastede beslutninger denne gang, og bare så det er sagt: Å hente tilbake gammel-Eggen for n'te gang siden 1971 må ikke sees på som en mulighet! Nils Arne er ikke lenger tilstrekkelig motivert. Klubben må gå videre. Å hente ham inn igjen før jul var en tabbe, noe man innså i sommer da han mer eller mindre ble løst fra sitt verv som seniorrådgiver.

Helt til slutt: Å slå Steaua Bucuresti er ingen umulighet. RBK hevet seg kraftig i CL-kvaliken i fjor sommer, og det samme kan skje i år. Vi vil vel ikke at VIF alene skal få leke med de store?


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Tenk langsiktig» i forumet! Diskutér «Kommentar: Tenk langsiktig» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb