English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: En annerledes høst...
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 15. juli 2005, 18:17

Litt over en uke igjen før RBK skal begynne å gi oss svarene vi har grublet på hele ferien. Hva forventer vi, hva kan vi forvente?

Nok en høstsesong stå for døren. Vårsesongen har vært av det meget grå slaget. Mediene har benyttet enhver utgivelse til å hakke på vårt kjære RBK helt siden Ola måtte gå i fjor høst. Noe av det har sikkert vært fortjent også, prestasjonene har jo ikke vært av det kaliberet vi hadde håpet. Men siden vi setter RBK over alt annet, så blir vi ganske så indignert når samtlige medier godter seg over RBKs problemer. Så hvordan skal vi da håpe og tro at RBK kan slå tilbake mot alle kritikerne som har hatt en kjempefestlig sommerferie?

Noen grep har man tatt på Brakka.
For det første - spillerkjøp. Etter tre års speiding i det Sør-Amerikanske markedet fant man hva man var på utkikk etter i Lago og Eguren. Helt sikkert gode spillere, som forhåpentligvis finner seg bedre til rette i klubben enn andre innkjøp fra mer perifere verdensdeler. Så jeg velger å ikke sette spørsmålstegn ved kvaliteten til spillerne, men er det kanskje noe påfallende at man etter tre års speiding uten å ha funnet noe interessant plutselig henter to spillere når man er midt inne i en sportslig krise? Jeg håper at man virkelig er så sikre man kan være på at disse spillerne vil styrke RBK. Jeg tror ikke at man kjøpte for å kjøpe, men at man virkelig har sterke indikasjoner på at disse vil bli to skikkelige forsterkninger. For er det noe RBK ikke trenger nå er det spillere som går inn i mengden, men spillere som har noe spesielt. Spillere som kan tilføre laget noe ekstraordinært. Bredden i stallen er det ikke noe i veien med.

Oppgjør med seg selv. Per Joar Hansen har imponert meg kraftig i løpet av vårsesongen. Makan til sterk ryggrad skal man lete lenge etter. Jeg mener fortsatt at Perry ikke kan lastes nevneverdig for de sviktende resultatene i år. Han har fått noe i fanget som Hareide ikke fikk begynt skikkelig med og Ola By ikke fikk fortsatt med. Generasjonsskiftet. Selv om en trener alltid vil være den som er ansvarlig for de resultatene som blir prestert, så er det mange som må dele ansvaret med Perry etter min mening.

Det blir ikke krise i RBK ved at en mann ikke presterer godt nok. For å kunne lage noe som kan kalles krise i RBK, så må det være mange som over tid ikke har prestert godt nok. Og her velger jeg ikke å nevne noen. Men jeg er sikker på at de fleste i både spillergruppa, trenerteamet og sportslig ledelse innser at ting ikke har vært helt på stell i de siste månedene, og at man skal gjøre alt som står i sin makt for å rette på norsk fotballs eneste stolthet. Det skal litt til å skape krise i RBK, og nå skal vi supportere virkelig være med på å vise hvor sterke RBK er. Vi skal klare dette sammen. RBK skal bli høstens lag, og igjen vise hvorfor vi fortsatt er Nordens stolthet.

Da er det bare å støtte opp om laget og alle brikker rundt laget folkens. La oss håpe at diskusjonene om RBK fremover vil handle om formasjonsvalg og spillerkonstellasjoner. Og ikke trenerspekulasjoner og krise/ikke-krise debatter.

La meg avslutningsvis sitere Kjernes flotte banner i sesongens siste hjemmekamp.

"Taper noen slag, vinner alle kriger".

Det er nå krigen begynner.
Kvit og svart for alltid!!!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: En annerledes høst...» i forumet! Diskutér «Kommentar: En annerledes høst...» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb