English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Hva nå RBK?
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 28. juni 2005, 10:33

Hvor går veien videre? Hva er galt? Hva må gjøres?

Spørsmålene er mange etter 4 seire på 12 seriekamper, om noen har fasitsvarene der ute så vennligst meld fra omgående.

For oss andre blir det nærmest mest synsing om hvilke grep som må tas. Synsing fordi det rett å slett er ganske uforståelig hvorfor 11 så gode spillere som RBK til enhver tid stiller med, kan prestere så dårlig i kamp etter kamp. Når stallen består av over 20 klassespillere, er det vrient å forstå hvorfor man ligger 12 poeng bak et lag som spilte i divisjonen under for et år siden.

Men om vi skal ta en titt i den berømte glasskula, og ta RBK i nærmere øyesyn er det en del opplagte ting som slår en angående hva som ikke er tilstede. Tidligere har man stilt spørsmål ved innsatsen, den synes jeg faktisk var tilstedet i går. Det var tydelig at her ville man virkelig vinne. Det var bare det at man rett å slett ikke var gode nok.

Det var direkte skremmende å se hvordan det offensive spillemønsteret var som visket bort. Ting som har vært innarbeidet i mange år under Eggen, som har vært der sporadisk de siste årene, var i går helt borte. Man slo i stedet langt, satset på at Riseth skulle spille gjennom kantene på en touch. I tillegg til dødballene, så var det det RBK hadde å komme med offensivt. Det hurtige pasningspillet hvor backene spiller opp på indreløperne, for at disse så skal komme rettvendt og skape overtallssituasjoner sentralt eller på kantene, var totalt fraværende.

Forsvarsspillet orker jeg ikke dvele så mye med. Det kan vel bare beskrives som trist. Kanskje det er nettopp her mye av nøkkelen ligger? Ikke klarer de å bidra fremover på samme måten lenger, og i tillegg så gjør man irriterende ofte elementære feil som fører til sjanse til motstander og i værste fall mål. Synes 3-1 målet til Vålerenga viser et klart bilde av dette. Først serverer Hoftun ballen til Gashi på 20 meter og lager frispark. På frisparket misser Stensaas elementert i markeringa på Berre. 2 juniorfeil som gir Vålereng-kampen. For Vålerenga var ikke bedre enn at kampen sto å vippet på 1-2. For oppe i all elendigheten så klarte RBK å skape et visst trøkk på Vålerenga, selv uten det sedvanlige RBK-spillet. Men alt i alt var det kampen sett under ett, greit at Vålerenga vant. Rett å slett fordi dem fremsto som et bedre og mer solid fotballlag i går.

Av spillerne vil jeg til slutt trekke frem Vidar Riseth, som løste rollen som midtspiss på en bra måte, med tanke på at det er 10 år siden sist han spilte spiss. Litt betenkende at man er mest fornøyd med en spiller som spiller på en helt ukjent posisjon? Kanskje det forteller mer om de prestasjonene man er vant med blir prestert fra andre som har spilt i den rollen i det siste? Jeg bare spør...

En kamp igjen før ferien. Det alle vi edsvorne RBK-fans trenger nå er seier mot Tromsø, og en fotballpause. Så kommer vi knallsterkt tilbake til høsten. For vi gir ikke opp, å støtte laget i motgang er virkelig noe vi skal gjøre. Såpass fortjener laget våres.

PS!!! Kjernen og publikum forøvrig skal virkelig ha ros for innsatsen igår. Det var virkelig trøkk fra tribunen. Stå på videre!!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Hva nå RBK?» i forumet! Diskutér «Kommentar: Hva nå RBK?» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb