Utskrift fra rbkweb.no

H.M. Brattbakk - tidenes scoringskonge
Skrevet av Thomas Myren, 29. mai 2005, 20:56

I nesten ett år har Harald Brattbakk gått og ventet på seriemål nummer 160. På overtid mot Odd kunne Rosenborg-angriperen endelig strekke hendene i været og markere at han er den mestscorende gjennom alle tider i norsk toppfotball.


MÅLKONGEN: H.M. Brattbakk - ingen over, ingen ved siden av! Gratulerer, Harald Martin!
Tegning: Kjetil Strand
I løpet av ei uke i månedsskiftet juni/juli i fjor med bortekamper mot Lyn og Brann tok måljegeren fra Kolstad først igjen Odd Iversens 158 mål og deretter Petter Belsviks 159 mål. Men så stoppet det helt opp. Målene uteble, og deretter ble Brattbakk vraket i fordel nye spillere som Daniel Braaten, Thorstein Helstad og Alexander Ødegaard.

- Jeg har hele tida hatt et avslappet forhold til det å score akkurat dét målet. Etter ferien i fjor spilte jeg relativt lite, og det har blitt endre mindre nå i år. Jeg har vært forholdsvis realistisk, og har ikke vært frustrert over at målet ikke har kommet, sier Harald Brattbakk til Canal+.

I kveld på stillingen 4-0 kom til slutt mål nummer 160. 34-åringen erstattet Øyvind Storflor i det 85. minutt, og akkurat i det kampen gikk inn på overtid ble Brattbakk spilt fri. I det han skal dra seg forbi Erik Holtan, blir han felt av Odd-keeperen.

- Jeg tuppet ballen forbi foten til Erik, som tråkket på min fot. Det var et klart straffespark, sier Brattbakk til Canal+.

Veteranspissen forsto sjølsagt at han nå hadde en gylden mulighet til å score sitt 160. eliteseriemål, og valgte sjøl å gå fram til 11-metersmerket.

- Det er en gylden regel som sier at den som blir tatt ikke skal ta straffen, og Thorstein (Helstad) beviste dette da han bommet i 1. omgang. Men jeg følte ikke at jeg hadde noe å tape. Vi ledet 4-0, og jeg hadde ikke blitt tatt i fra noe mål om jeg hadde bommet, sier Brattigol, som gjorde ingen feil og skjøt sikkert i mål til venstre for Erik Holtan, som kastet seg til høyre.

- Jeg hadde bestemt meg for å sette ballen i det hjørnet, og plasserer man godt nok, går den inn. Skuddet var ikke supert plassert, men Holtan gikk den andre veien, konstaterer Harald Brattbakk.

- Jeg har ventet lenge. Det har vært mange kamper og mange misbrukte sjanser, men omsider kom målet, avslutter tidenes toppscorer.

PS! Brattbakk scoret ti av målene sine da han var utlånt til Bodø/Glimt i 1993.

nyheter
forum