English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Vær tålmodig
Skrevet av Thomas Myren, 24. mai 2005, 17:09

Rådene fra ekspertisen strømmer inn til rbkweb.com. Kenneth Fredheim, Canal+, mener Rosenborg bør senke ambisjonene i år og konsentrere seg om å bygge opp et godt lag.

Morten Pedersen: - Legg om til 4-4-2 (22.05.2005)
Bengt Eriksen: - Slutt med Sollied-snakket (21.05.2005)

- Sliter RBK fordi klubben for seint tok fornyelse av laget på alvor, og at for mange nye spillere nå skal samspilles? Har problemene dermed på mange måter blitt kastet i rett fanget på Per Joar Hansen?

- Per Joar Hansen tok utvilsomt over i en vanskelig situasjon. Mye av nøkkelen til Rosenborgs eventyrlige suksess er kontinuiteten. På banen har dette gitt seg utslag i en klart definert spillestil, med typene som passet til den. Etter mitt syn startet Åge Hareide et brudd med stilen offensivt, mens det i fjor ble en miks av de foregående sesongene. De nye spillerne er hver for seg stort sett utmerkede, men er de kjøpt for å passe inn i stilen, eller for å bygge en ny spillestil?

- Jeg synes det virker som om man i Rosenborg heller ikke er sikre på det. Formasjoner skiftes, og spillere brukes i forskjellige roller. På meg virker det som usikkerheten brer seg for hver dag, og spillere uten selvtillit blir raskt svake spillere. Jeg savner de klare valgene. Det er ingen grunn til å droppe folk fordi fødselsattesten har blitt eldre enn 30 år, men slik det fremstår nå er ting blitt gjort mindre enn halvveis. Valg av spillertyper og stil er det avgjørende, og Perry har en formidabel oppgave som veiviser og navigatør mot fremtiden.

- Hvordan skal RBK komme på rett kjøl igjen?

- Rosenborg må se framover for å finne løsninger. Jeg tror ikke svaret er å se på hva man gjorde tidligere, og forsøke finne tilbake til dette. Med fire trenere på like mange år, en rekke nye spillere og skadeproblemer er ikke kontinuiteten der på samme måte.
Det er sjelden vellykket å kopiere eller gjenskape fortiden. Rosenborg har pengene, organisasjonen og tradisjonen som gjør at de bør ha mot til en smule tålmodighet. En slik klubb vil, og skal, vinne noe hver sesong. Men det er ingen katastrofe om man ikke vinner ligaen i år.

- Man må løfte blikket. Ikke lete etter en ny Skammelsrud, Hoftun eller Brattbakk, men se at fremtiden heter Ciljan Skjelbred, Tettey, Ødegaard og Braaten. Tror man ikke på det har det ingen hensikt å ha dem der. Det er frustrerende og langtfra lett å skifte ut bærebjelker og vegger, men iblant må det gjøres. Men er man villig til å bruke tiden det tar, blir som oftest resultatet bra. Spillerne jeg nevnte må få tid til å bli sine roller. Tar man klare valg, og er tålmodige, er RBK tilbake på topp om et år eller to.

- Er Per Joar Hansen rett mann til å lede RBK framover?

- Per Joar Hansen er ikke rett mann til å lede Rosenborg videre hvis han ikke har tillit hos ledelsen. Jeg skvatt da Rune Bratseth sa at Hansen hadde full tillit, men kun så lenge Trond Sollied ikke var tilgjengelig. Jeg måtte lese det to ganger, og er såpass hoderystende til en slik uttalelse, at jeg må ta forbehold om at Bratseth er riktig sitert. Er det riktig så er Hansen en overgangsfigur på oppsigelse. Det fremstår helt håpløst av Bratseth og klubbledelsen.

- Jeg er sikker på at Hansen er en dyktig kar, som sier de rette tingene. Men det er ikke enkelt å motivere og oppildne spillere som har vært med på alt. Det som er sikkert er at spillere behøver en sterk leder, med et snev av "fear factor". Om Per Joar Hansen har autoritet og CV til å inneha den respekten i spillergruppen, er det mange som diskuterer. Jeg har ikke kunnskap nok om det indre RBK-liv til å felle noen dom over det. Det jeg vet er at jeg ikke gjenkjenner det Rosenborg som har begistret meg slik de siste 10-12 år, og jeg liker å bli begeistret.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Vær tålmodig» i forumet! Diskutér «- Vær tålmodig» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb