English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Legg om til 4-4-2
Skrevet av Thomas Myren, 22. mai 2005, 11:06

Morten Pedersen, Dagbladet, stiller sin diagnose for Rosenborg anno 2005.

- Sliter RBK fordi klubben for seint tok fornyelse av laget på alvor, og at for mange nye spillere nå skal samspilles? Har problemene dermed på mange måter blitt kastet i rett fanget på Per Joar Hansen?

- Ja, jeg tror fornyelsen, den som så smått begynte da Åge Hareide nektet Bent S. ny kontrakt, skulle fortsatt. Ser problemet med at folk er på kontrakt, men de må jo ikke spille av den grunn. Ola By snakket varmt om det - at det måtte skje - men det skjedde ikke. Og hva gjorde RBK foran denne sesongen? Jo, de gjorde det motsatte og hentet hjem Bjørn Tore Kvarme.

Alderstyngden i RBK hefter tungt ved Rune Bratseth. Han har sittet som sportsdirektør hele veien. Og gå gjennom stallen, se på spillernes alder, og ta ut et lag som hele Norge vil si er et lag bestående av meget gode fotballspillere. Men - som etter min mening, og det har de vel vist i år med Roar Strand som et hederlig unntak - er skadeutsatte etter langer karrierer, og ikke i nærheten av å være så på hugget som de har vært.

Christer Basma
Vidar Riseth
Erik Hoftun
Ståle Stensass
Roar Strand
Ørjan Berg
Fredrik Winsnes
Øyvind Storflor (ikke for gammel, bare for ustabil)
Frode Johnsen
Harald Brattbakk

Jeg har ikke gjennomsnittsalderen på dette laget i hodet, men den er godt over 30 år. Det er et farlig tegn for RBK.

- Hvordan skal RBK komme på rett kjøl igjen?

- Jeg snakket med Ola By om det, jeg har snakket med Perry og Rune B. om det og jeg gjentar det gjerne her; Finne en formasjon som passer de spillerne klubben vil satset på, altså 4-4-2. For Alex Ø. og Daniel Braaten er ikke kantspillere i 4-3-3 - de er stort sett stillestående og feilvendte når de får ballen på kanten. Thorstein Helstad er heller ingen kantspiller, men en spiss som er klart best når han har en spiss til ved siden av seg. Alt dette taler, etter min mening, for 4-4-2.

Ønsker også at Ciljan Skjelbred brukes mer - helst så ofte han orker. Alex Tettey bør også matches inn i Tippeligaen. De snakker jo varmt om gutten. Bruk ham.

Kanskje RBK bør la denne sesongen gå. Ikke gi opp, de kan fortsatt vinne Tippeligaen, men bruke den som en investering for framtida. Det vil si at RBK tar Rune Bratseth på ordet og lever ut i praksis «det er ikke så farlig om vi ikke vinner serien et år». Gjør klubben det, og satser for framtida samtidig som de selvfølgelig ønsker å vinne hver eneste fotballkamp, kan neste generasjons RBK-ere få den ballasten spillerne trenger. Uten frykt for å mislykkes fordi det av historiske årsaker er uhørt at RBK iikke vinner Tippeligaen.

- Er Per Joar Hansen rett mann til å lede RBK framover?

- Alle fotballag trenger en sterk trener - en som driver dem. RBK hadde det med Nils Arne Eggen, Trond Sollied og Åge Hareide. Og spillerne merker det - de vet hvem som er sjefen. Og at de ikke kan sluntre unna. Med Ola By og Perry ansatte ikke RBK bare tidligere hjelpetrenere. De ansatte folk de ikke hadde som førstevalg til trenerjobben. Og spillerne merker det også - Ola By hadde ikke, og Perry har ikke, den samme overordnede statusen. Og så tar spillerne seg friheter.

Av nevnte grunner mener jeg at Per Joar Hansen ikke er rett mann for RBK. Kanskje om noen år, med mer erfaring og tyngde, men ikke nå. Og derfor fikk han bare ettårs kontrakt, han er trener på oppsigelse fordi RBK venter på en større og tyngre kapasitet. Og det holder ikke.

Når Rune Bratseth sier at Trond Sollied, om han ønsker det, vil overta på dagen, er det meste sagt om trenerspørsmålet i Rosenborg.

Les også: - Slutt med Sollied-snakket


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Legg om til 4-4-2» i forumet! Diskutér «- Legg om til 4-4-2» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb