English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Utslått - helt fortjent
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 12. mai 2005, 23:10

Det er helt rett og rimelig at RBK ikke kommer til en Royal League-finale. Dagens RBK er totalt sett ikke i nærheten av den klasse man hadde tidligere år.

Det i seg selv er ikke overraskende, tidligere årganger av RBK har hatt en nærmest naturstridig kvalitet. Resultatene har også vært enorme. At nedturen måtte komme i en eller annen form er i og for seg ikke overraskende. Man kan ikke forvente at en så gedigen suksess opprettholdes over så mange år. Og om nedturen nå faktisk har kommet til klubben, kan ennå ikke kategorisk påvises. Man har opplevd liknende "downperioder" i suksessperioden tidligere, og kommet knallsterkt tilbake.

Det er imidlertid enkelte faktorer som gjørets årets dårlige start ekstra bekymringsverdig for oss RBK-tilhengere.

- RBK er midt inne i et generasjonskifte. Det faste spillemønsteret i angrepsspillet er i ferd med å viskes ut fordi kontinuitetsbærere i laget er i ferd med å bli danket ut av yngre spillere, som innehar bedre individuelle ferdigheter. Dermed svekkes også det kollektive samhandlingsmønsteret.
- RBK vingler formasjonsmessig. Man eksprimenterer med formasjonene, og roterer på hvem som spiller hvor. Dette bidrar ytterligere til at tidligere års suksessoppskrift blir visket bort. Istedet for å rendyrke en formasjon, velger man å trene på to hovedformasjoner. Strider ikke dette mot Eggens suksessoppskrift om "godfotteorien"? Bedre å være best i en ting enn å være helt grei i to??
- Spillerne sliter med å vise at man virkelig er villig til å blø for klubben. Innsatsen er for sjelden for synlig på topp. Om dette betyr at innsatsen ofte ikke er på topp veit jo kun spillerne sjøl, men det kan ihvertfall brukes som et argument når så gode spillere ikke presterer bedre enn hva som er tilfelle.
- Ustabiliteten. Man har i over et år variert enormt i prestasjonene. Ikke bare fra kamp til kamp, men også periodevis i kamper. Helt uforståelig, og en klar svakhet.
- Personlige feil. Individuelle feil i alle ledd som ofte får direkte konsekvenser for kamputfallet.

Selvfølgelig er dette en lang smørbrødliste, men de bidrar alle på sin måte til den dårlige perioden Rosenborg nå er inne i. Det som kanskje gjør perioden ekstra tung er at alle disse faktorene inntreffer samtidig, og at de kommer i en periode hvor mange andre norske lag er bedre enn noensinne. Dermed plukker ikke RBK så lett poeng på dårlige dager lenger, som man gjorde i glansdagene.

Men alt dette kan rettes på. Og jeg tror folkene på Brakka fikser biffen også i år. Men det er klart at vi snart bør begynne å finne "godfølelsen" i mer enn en omgang av gangen.

Utfordringen er gitt...


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Utslått - helt fortjent» i forumet! Diskutér «Kommentar: Utslått - helt fortjent» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb