English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Finn stabiliteten - ta gullet!
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 4. april 2005, 19:01

Seriestarten er rett rundt hjørnet, hvilke tanker gjør vi oss foran sesongen 2005?

Fjorårssesongen var uten tvil en skuffelse for de fleste RBK-supportere. Bare med denne påstanden så skjønner man hvor høyt vi RBK-supportere legger lista. For vi kom til gruppespillet i Champions League og vi vant den hjemlige serien for 13 gang på rad. Allikevel så klarer vi være skuffet? Galskap vil sikkert mange utenlandske forståsegpåere mene om hvilke krav vi stiller til laget våres. For jeg tror faktisk at selv storklubber som Barcelona, Arsenal og Bayern München ville vært sånn tålelig fornøyd med en sesong som resulterte i seriegull og kvalifikasjon for Champions Leauge.

Men vi trofaste supporterne av Rosenborg klarer å klassifisere sesongen som svak, skuffende og andre betegnelser med forholdsvis negativt fortegn. Men vi er i hvertfall på linje med ledelsen i klubben vår. For i det gruppespillet i Champions League var halvspilt, og vi lå på toppen av den hjemlige serien to serierunder før slutt så bestemte man seg for å sparke treneren. Så det skal ihvertfall bli vrient for klubbledelsen å klage på "bortskjemte supportere" som stiller for høye krav. For etter fjorårets høst å dømme så kan det synes som om ledelsen i klubben stiller minst like høye krav til klubben som supporterne gjør. Kanskje det er nettopp det som gjør at RBK er best år etter år...?

Jeg har i hele vinter gått med en følelse av at dette skal bli en sesong hvor vi igjen viser hvor skapet skal stå. Vi skal spille fotball som vi husker at RBK gjorde i glansdagene for noen år siden, og vi skal på nytt vise oss som det klart beste laget i Norge. Det at mange ønsker at vi skal feile skal vi ikke la påvirke oss negativt, men heller være en spire til videre utvikling og fandenivoldskhet i møte med overtente motstandere på bortebane.

Det jeg håper vi slipper i år er den ustabiliteten som egentlig preget oss i hele fjor. Flotte prestasjoner i enkeltkamper ble etterfulgt av særdeles dårlige prestasjoner i neste kamp. Dette var noe man så helt i fra sesongoppkjøringen av hvor man blant annet tapte stygt for både Kongsvinger og Hammarby, mens man i en annen kamp i dette tidsrommet knuste Djurgården. I serien så fortsatte de ustabile prestasjonene. Tendensen var i første halvdel av sesongen at man plukket bra med poeng på Lerkendal mens man i de påfølgende bortekampene presterte dårlige bortekamper. Den mest stabile perioden så man i ukene før og spesielt etter sommerferien. Her plukket man viktige poeng, kvalifiserte seg for Champions League og spilte tidvis veldig bra fotball. Så kom høsten, som huskes med glede utelukkende på grunn av kulmineringa av serien en flott høstkveld på Lerkendal den 30. oktober.

I år håper jeg en jevnere og bedre stall, gjeninntredenen til Eggen og Bjørn Hansen i trenerteamet og erfaringene fra i fjor sørger for at vi unngår en slik ustabilitet. Ja, jeg vet vi ikke kan forvente seier i hver eneste kamp, men jeg håper vi slipper de store svingningene fra kamp til kamp i uke etter uke. Jeg tror faktisk at nøkkelen til seriegullet kan ligge i nettopp det å finne denne stabiliteten. Gjentatte gode prestasjoner gir en selvtillit som kan sørge for at jevne kamper kan vippes til vår fordel.

Hva spillerstallen angår så er jeg enig med Rune Bratseth i at den er meget god. Om det er tidenes beste, er jeg ikke helt sikker på. Til det synes jeg kanskje vi burde hatt en midtbanespiller til. Ellers så er det ikke vanskelig å se at på årets RBK-lag så bør det ikke by på problemer for Perry å finne gode alternativer på benken, dersom de 11 utvalgte ikke presterer. Jeg håper bare at vi slipper unødig murring i mediene blant de spillerne som føler de ikke får sjansen ofte nok på førstelaget. Det er en utrolig utfordring for RBK. Med en så bred stall er det en enorm utfordring for trenertaemet å holde alle igang og fornøyde. Men jeg både håper og tror at spillerne er både proffe og tålmodige nok til å takle den tøffe konkurransen i årets RBK. Det må nesten være sånn, om vi skal kunne tilfredsstille supporterne og ikke minst klubbens egne krav...

God sesong alle sammen. Vi ses på Lerkendal!!!

rbkweb.com sitt tabelltips:

1. RBK
2. Vålerenga
3. Brann
4. Viking
5. Lyn
6. Start
7. Lillestrøm
8. Ham-Kam
9. Tromsø
10. Fredrikstad
11. Odd Grenland
12. Molde
13. Bodø/Glimt
14. Aalesund


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Finn stabiliteten - ta gullet!» i forumet! Diskutér «Kommentar: Finn stabiliteten - ta gullet!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb