English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Spiller inn millioner
Skrevet av Thomas Myren, 15. mars 2005, 13:51

Royal League er ikke bare en suksess sportslig sett, også økonomisk går det så det suser. Rosenborg har allerede spilt inn 4,4 millioner kroner i premiepenger.

Ni millioner til vinneren (09.12.2003)

Alle de 12 deltakende lagene fikk 1,25 millioner kroner i "velkomstpremie". I 1. gruppespill ga seier 250 000 kroner mens uavgjort var verdt 125 000 kroner. De seks klubbene som gikk videre til 2. gruppespill fikk nye 1,5 millioner kroner hver for avansementet. Nå betyr uavgjort 250 000 kroner til klubbkassa og seier 500 000 kroner.

De fire seirene og de to uavgjorte kampene til RBK på de åtte Royal League-kampene så langt har dermed gitt så store inntekter:

"Startpenger" 1 . gruppespill:		1,250 mill. kr

3 seire x 250 000 kr: 0,750 mill. kr
1 uavgjort x 125 000 kr: 0,125 mill. kr
Avansement til 2. gruppespill: 1,500 mill. kr
1 seier x 500 000 kr: 0,500 mill. kr
1 uavgjort x 250 000 kr: 0,250 mill. kr
-----------------------------------------------------------
TOTALT: 4,375 mill. kr
I øyeblikket gjenstår det to kamper i 2. gruppespill, noe som kan innbringe ytterligere én million kroner. Finaleplass gir 1 mill. mens seier i finalen gir 2 mill. Altså kjemper RBK om ytterligere fire millioner kroner.

I tillegg kommer billettinntektene fra de fire hjemmekampene, men disse har ikke vært så store: Mot Vålerenga og Esbjerg fikk sesongkortinnehaverne gratis adgang, mens mot Djurgården og Malmö ble billettene solgt til sterkt reduserte priser.

Uansett er inntektene fra Royal League kjærkomne - til og med for RBK som mottar mange titalls millioner kroner som takk for Champions League-innsatsen.

- Dette er fine penger, som gir noen millioner kroner i pluss. Vi budsjetterte med Royal League i fjor og budsjetterer med det i år. Vi budsjetterte derimot ikke med å gå videre til mellomrunden, og det gir en fin bonus i år, sier Rosenborg-direktør Nils Skutle til rbkweb.com.

RBK har hatt en del kostnader i forbindelse med undervarme og rekordtidlig åpning av Lerkendal samt bortekamper.

- Men disse kostnadene er ikke så veldig store, så det gir en pen netto for oss, sier Skutle.

- I det hele tatt har Royal League vært veldig bra så langt. Reaksjonene fra de andre norske klubbene er bare positive. Jeg var på et møte (i Norsk Toppfotball) i forrige uke, og alle syntes dette er veldig positivt, sier RBK-direktøren.

- Det eneste problemet har vært været, som man har slitt med i Oslo, Sverige og nå også i Bergen. Det er litt trasig.

Uansett er Royal League en nyvinning som er kommet for å bli. TVNorge-eierne SBS Broadcasting har kjøpt TV-rettighetene for tre + to år framover (inkl. årets sesong), og dermed er turneringen sikret inntekter som igjen betales ut til klubbene i form av premiepenger.

- Det er bra å ha noe å spille om på denne tida av året. Å bli skandinavisk mester er noe som det er verdt å kjempe for, slår Nils Skutle fast.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Spiller inn millioner» i forumet! Diskutér «Spiller inn millioner» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb