English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Fortsatt mye å gå på
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 3. mars 2005, 23:08

2-2 mot FCK er jo slett ikke dårlig, men fortsatt så er det frustrerende å se så gode spillere gjøre så mange enkle feil.

I en kamp hvor man er så nære å vinne så blir det kanskje litt merkelig å komme med kritikk. Men selv om man klarte et bra resultat borte mot en bra motstander, så er det fortsatt mye RBK gjør som ikke er så veldig bra. Det som jeg synes er mest graverende er de mange uforståelig enkle feilene som gjøres med jevne mellomrom. Et bedre lag enn FCK hadde straffet RBK enda hardere enn hva som var tilfellet i Parken.

Det som gjør det enda mer opprivende er at feilene gjøres innimellom perioder hvor spillet slett ikke er så værst. Enkle ballmist, forferdelige pasningsvalg og dårlig samhandling mellom spillerne var noe av det vi så igår. Dette var spesielt synlig i starten av andre omgang, hvor RBK mistet ballen unødvendig gang etter gang. Dette må lukes bort, fordi dette ødelegger det inntrykket man sitter igjen med etter å ha sett en kamp. Og ikke minst så er det stor mulighet for at det ødelegger resultatet i en kamp hvor man egentlig har prestert bra.

Av andre betraktinger man gjør seg på en sånn kveld, blir for min del at man spør seg hvorfor Solli er så bra på landslaget i forhold til på RBK. Det kan godt hende det er tilfeldig, men jeg lurer på om ikke noe av forklaringen kan være den evige roteringa av posisjoner han har vært utsatt for på RBK det siste året. Jeg tror Solli har størst potenisiale som indreløper og ville foretrukket å sett han spille på denne plassen for god stund. I mine øyne blir Winsnes aldri noen fullgod indreløper, og passer etter mitt syn klart best som sentral midtbane. La Solli få brukt løpskraften sin mer enn han må bruke pasningsfoten, er mitt ønske.

I tillegg så savner jeg det gode gamle tempoet i overgangene. Det går rett og slett for tregt synes jeg. Man savner samhandling i løpsmønsteret. Vi får ikke til å skape de etterlengtede overtallssituasjonene, og dermed blir det mye individuell ballføring, noe som ofte fører til ballmist i det vi er på vei frem og dermed farlige kontringer imot.

Men nå skal man være forsiktige med å komme med bastant kritikk i starten av mars. Det er over en måned igjen til serien starter, og det er faktisk en del positive ting i det RBK presterer, som tyder på at utviklingen i spillet går rett vei. Så vi får bare være tålmodige og akseptere at det prøves og feiles litt med spilletyper og spillesystem nå på denne tiden av året. Man har prøvd å teste ut 4-2-3-1-formasjonen litt, uten at jeg sånn veldig ble bergtatt av den formasjonen. Jeg er foreløpig av den oppfatningen av at RBK fortsatt kler 4-3-3 best, men er villig til å ta en revurdering på dette når man har prøvd 4-2-3-1 mer.

Hva Royal League gjelder så var det selvfølgelig surt at seieren glapp helt på slutten. Helt klart meget unødvendig. Men strengt tatt så var det vel ikke mer enn rettferdig at et poeng ble igjen i Danmark. Uansett så kan det være dette ene poenget som sender oss helt til finalen i turneringa, så selv om det føles litt bittert nå så er 2-2 i København et bra resultat. Spesielt når vi ligger så lavt som det vi gjør i store deler av kampen, og ikke er hissigere på å sette fart i kontraen når vi har sjansen. Men jevnt over så spiller RBK en bra defensiv kamp og en mindre bra offensiv kamp.

Men jeg tror det er bare å glede seg til fortsettelsen. For jeg tror vi får se et RBK som vil bli bedre og bedre for hver kamp som går utover.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Fortsatt mye å gå på» i forumet! Diskutér «Kommentar: Fortsatt mye å gå på» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb