English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: På stedet hvil
Skrevet av Thomas Myren, 15. januar 2005, 14:34

Å hente inn Bjørn Tore Kvarme bidrar ikke til foryngelsen av laget, men han gir i alle fall trygghet og ro i de bakre rekker, slik at Rosenborg i ro og mak kan fortsette letinga etter den nye Hoftun.

Kvarme valgte RBK (14.01.2005)
Kvarme frigitt av Bastia (05.01.2005)


VETERAN: Bjørn Tore Kvarme i aksjon under den aller første Champions League-kampen på Lerkendal, 2-1-seieren mot Blackburn høsten 1995.
Trondhjemmeren er en av de norske utenlandsproffene som har lyktes best i nyere tid. Flere husker nok at han var mer eller mindre fast på Liverpool det første året etter at han forlot Lerkendal som Bosman-spiller i januar 1997. Men da han meldte overgang til den franske toppserieklubben St. Etienne i 1999, forsvant han fra spaltene til anglofil, norsk sportspresse.

Ute av offentlighetens søkelysspilte "Beto" fast i Frankrike, og imponerte titt og ofte i Ligue 1. Etter to sesonger hos grønntrøyene, gikk ferden videre til spansk toppfotball og Real Sociedad. Bjørn Tore og familien trivdes godt i Baskerland, og også sportslig gikk det bra. Som mange gjerne husker, holdt Beto og Sociedad på å snyte Real Madrid for seriegullet sesongen 2002/03; serien ble avgjort i siste runde.

Oppholdet i Bastia sist høst var først og fremst en katastrofe utenfor banen; familien Kvarme trivdes rett og slett ikke på Korsika. Sportslig sett var det ikke så ille - i alle fall i forhold til hva Tore André Flo & Co. opplever, Bjørn Tore spilte over halvparten av seriekampene.

Men nå er Kvarme altså tilbake i Rosenborg, nøyaktig åtte år etter han forlot Trondheim og startet eventyret som utenlandsproff. Det er en rutinert fotballspiller med plenty av førstelagsefaring fra tre av de aller største ligaene i verden, som RBK nå får gratis.

Rutine er en ting, en annen er at Beto spiller i en posisjon hvor Rosenborg sårt trengte forsterkninger. I løpet av årene i utlandet har Kvarme blitt omskolert fra høyreback til fullblods midtstopper, og det passer ypperlig for RBK, som det siste året har gitt fra seg stoppere som Torjus Hansén, Are Tronseth og Martin Høyem gratis.

Det er likevel ingen tvil om at Bjørn Tore Kvarme ikke lenger er en ungfole. I sommer blir han 33, men han har fortsatt to eller tre sesonger igjen på høyeste plan. Jeg har likevel stor forståelse for alle som heller ville ha sett en yngre forsterkning. RBK har også prøvd, med konkrete forespørsler om både Brede Hangeland og André Muri. Disse to tilfellene er to gode eksempler på at jakten ikke er så enkel; henholdsvis klubb og spiller sa nei.

Jeg ser på Kvarme som en direkte erstatter til Hansén. Både alder og posisjon er bortimot identiske, men det er ingen tvil om at førstnevnte er en mye bedre fotballspiller.

I tillegg har Miika Koppinen ennå ikke debutert for Rosenborg. Den finske landslagsspilleren har god erfaring fra både midtbanen og høyrebacken, men ifølge trener Ulseth har han størst potensiale som stopper.

Rosenborg har med sine fire erfarne spillere god dekning og mange valgmuligheter i midtforsvaret. D'herrer Hoftun, Riseth, Kvarme og Koppinen gir trygghet og ro i kampen om et nytt seriegull, samtidig som Perry, Eggen og Bratseth får ro i jakten på en ny forsvarssjef som skal lede Rosenborg de neste ti år.

Si din mening: Er Kvarme et klokt valg av RBK?


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: På stedet hvil» i forumet! Diskutér «Kommentar: På stedet hvil» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb