English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Den flaue følelsen
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 7. desember 2004, 22:33

Vi hadde kanskje ikke de største forventningene før årets siste kamp, men allikevel så kommer den litt flaue følelsen snikende.

Jeg har opplevd mange stygge sifre i Europa, men sjelden har jeg sittet med en så pinlig følelse etter en kamp som etter denne. Og aldri har jeg følt at avstanden har vært større opp til de bedre klubbene i Europa.

Og forskjellen er først og fremst i det defensive spillet. Du verden så RBK blir avslørt i det defensive spillet. Enkle og helt håpløse personlige feil så ille å se på at man blir flau. Det skal rett å slett ikke være lov for så mange forsåvidt gode fotballspillere som det RBK har og gjøre så mange feil. Og det er ikke første gangen. Her må ting virkelig tas tak i.

Men offensivt så var det faktisk ikke så ille. Man skaper mer fremover enn hva jeg har sett RBK skaper i mange andre bortekamper i Mesterligaen. Nå kan sikkert de største pessimistene hevde at det skyldet et Arsenal-forsvar som ikke var topp fokusert, men allikevel. Vi får ta det positive man finner. Mål lagde vi og.

Men allikevel; defensivt må det gjøres noe. Akkurat i denne kampen så skal det jo sies at det var mange forandringer på grunn av skader. Men allikevel så har det skjedd så mye rart defensivt med RBK denne høsten at her må ting tas tak i.

- Gjennoppfriske den defensive strukturen.
- Luke vekk unødige småfeil
- Få Riseth tilbake i god gammel form.
- Innse at Hoftun må ha en makker som har fart. Det har ikke Torjus Hansén, og det gjenstår og se om Miika Koppinen har det.
- Gi Espen Johnsen ennå tøffere konkurranse. Ikke vente en hel høst før man gir Rønningen sjansen. Når man har en så god reservekeeper, så må man bruke han for det han er god for. Noe sier meg at også Johnsen vil skjerpe seg enda mer ved økt konkurranse.

Så spørs det da om man får se flere endringer i spillerstallen i dette leddet. Noe sier meg kanskje at Hansèn er på vei ut. Han har etter min mening ikke vist noe i høst som tilsier at han er god nok for et lag som RBK. Han er langt på vei allerede ersattet av Koppinen allerede før han har forlatt klubben. Spørsmålet blir da om man vil hente enda en midtstopper. Jeg tolker signalene fra Brakka dithen at det vil man. Initiativene ovenfor André Muri kan tolkes dithen. At man derimot ville låne han ut i en sesong til Tromsø, gir signaler om at Hoftun nok bare holder et år til.
Så gjenstår det å se da, om klubben allerede har en ny Hoftun på lur??

Forøvrig så skal jeg ikke legge meg noe mer borti lagguttak og lignende enn hva jeg sikkert allerede har gjort, men jeg synes vel at spillere bør rendyrkes i en fast posisjon enn å skyves rundt på hele banen som tilfellet har vært for noen av spillerne i årets sesong.

Forøvrig så tror jeg det nye trenerteamet kommer til å gjøre at sesongen 2004 kun blir et vagt minne om en sesong som var mye dårligere enn de sesongene som fulgte. Men de må ha hjelp av spillerne da....


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Den flaue følelsen» i forumet! Diskutér «Kommentar: Den flaue følelsen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb