English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Eggen om Rosenborg og framtida
Skrevet av Nils Arne Eggen, 20. desember 2004, 13:50

En klok mann har sagt (jeg tror det var Albert Einstein): Vi kan ikke løse problemene med de samme tankene som har skapt dem.

TOK FARVEL: Her kan du lese Nils Arne Eggens egne ord om hvorfor Ola By Rise måtte forlate Rosenborg.

Utlagt betyr dette mellom anna at sjøl store og sterke prestasjoner stadig må tilføres ny energi og nytt liv for ikke å bli slukt av Loven om suksessmetning. En lov knytta til sosiale følelser som sier oss at like resultatprestasjoner oppfattes som dårligere både sett innenfra og utenfra hvis ikke sjølve prosessen og dermed prestasjonen tilføres stadig nye tanker og idéer som blir synbare i den praktiske utførelsen.

I de gode resultat-tidene er det lettest og mest nødvendig å sjå bak resultatene, for å dyrke fram gode og gamle prestasjonskriterier og ikke minst forene dem med nye.

Det er i lys av denne erkjennelsen vi må sjå høstens hendelser i Rosenborg, som kan synes noe merkelig for utenforstående med et sideblikk til tradisjonell Rosenborg-adferd.

Evalueringen viste dog at bak de særdeles gode resultatene med nytt seriemesterskap og Mesterliga, lå det et forbedringspotensiale som det var helt nødvendig å utløse for å få videre vekst. Vi måtte dyrke fram igjen den kollektive, offensive dyktigheten, et offensivt samhandlingsmønster som har vært lagets varemerke sia starten på det moderne og profesjonelle Rosenborg i 1988.

Det var Olas ansvar som hovedtrener og fotballfaglig ansvarlig.

Dessuten var det viska ut noen sosiale relasjoner i forholdet mellom hovedtrener og spillerne, mellom spillerne, mellom hovedtrener med sine assistenter og den øvrige ledelse representert ved sportsdirektør Rune B. og administrerende direktør Nils S., som representanter for styret. Relasjoner som i klartekst betyr en åpen, ærlig og nesten fortrolig kommunikasjon mellom alle lagdelene både på og utafor banen som er den viktigste forutsetningen for at det totale samhandlingsmønsteret i Rosenborg, med sin spesielle egenart i så måte, skal fungere godt.

Her må alle ta ansvar!

Men det var i denne prosessen Olas rolle som hovedtrener på en nesten uforklarlig måte ikke ble reversibel i denne omgangen. Sjøl om han opptrådte særdeles rosenborgsk og renska lufta ved å «blåse klart skip» med sitt kabinettspørsmål om framtida som hovedtrener denne spesielle torsdagen før seriefinalen. Slik skapte han forutsetningen for seriemesterskapet!

Vi rosenborgere har alle lært av denne prosessen, også Ola. Ola er og vil alltid være rosenborger. Det vil derfor forundre meg mye om ikke Ola med sin tilhørighet og allsidige dyktighet vil spille en viktig rolle i Rosenborg-framtida, når følelsene knytta til prosessen er omlært og lutra i samsvar med de verdiene som alltid skal prege Rosenborg-filosofien.

En av de viktigste drivkreftene i Rosenborg er trua på egen dyktighet i alle ledd. Derfor lar vi oss ikke belære verken av Ivar Hoff eller andre sjølbestalta fotballeksperter. Derfor måtte det nye trenerparet bli Per Joar som hovedansvarlig med Rune S. som assistent, med støtte fra den iboende kunnskapen hos det gamle radarparet Bjørn H. og Nils A., i sterkt samspill med Rune B. og Nils S. og de andre viktige støttespillerne for hovedproduktet - et godt fotballag!

Vi bør være gode til å gjøre hverandre enda bedre i Rosenborg!

Det er helt nødvendig fordi de andre lagene i enda større grad allerede neste sesong vil utfordre oss i kampen om mesterskapene og Mesterliga-plass. Og det er bra, for da holder vi fokus på egen prestasjonsutvikling. For vi vet også at det alltid er vanskeligere å stadig gjenskape en prestasjon enn å skape den første gang, og at vi må gjenskape den sjøl! Det er ikke sikkert vi klarer det, men da har vi i hvert fall prøvd.

(Hentet fra magasinet "I Trondheim".)


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Eggen om Rosenborg og framtida» i forumet! Diskutér «Eggen om Rosenborg og framtida» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb