Utskrift fra rbkweb.no

Sirkus Eggen på Lerkendal
Skrevet av Thomas Myren, 9. november 2004, 17:06

Tidlig i ettermiddag ble Nils Arne Eggen presentert som «støttespiller» til den nye trenerduoen til Rosenborg. Noen minutter senere var han i full sving ute på treningsbanen.


TILBAKE I MANESJEN: Helstad og Storflor får vite hvor skapet skal stå.
Foto: Thomas Myren

Eggen ledet store deler av tirsdagens Rosenborg-trening i god, gammel stil. Trenerlegenden stoppet spillet til tide og utide, kjeftet og gestikulerte til smil både blant spillerne ute på banen og journalister og skuelystne langs sidelinja.

- Det føles ikke ut som at han har vært så lenge borte. Men det har han heller ikke vært. Nils Arne har vært med i miljøet hele tida etter at han ga seg for to år siden, sa Harald Brattbakk etter treningen.

Passiv Perry
Den nybakte hovedtreneren, Per Joar Hansen, ble for det meste stående på sidelinja og bivåne det hele sammen med keepertrener Jørn Jamtfall og juniortrener Trond Henriksen.

- Nils Arne har sammen med Bjørn Hansen lenge stått på sidelinja og "spøla" nå, og han var tydelig glad over å slippe til igjen, konstaterer Perry.


SJEFENE: Eggen sammen med Perry.
Foto: Thomas Myren

Gamlefar vil imidlertid ikke hele tida være like aktiv som det han var i dag. Eggen vil kun være til stede under enkelte treninger.

- Vi i trenerteamet vil i tida framover på forhånd diskutere hvem som skal gjennomgå hva under treningene. Dette er noe vi vil evaluere fortløpende. I dag fikk Nils Arne styre mye av spillet, sier Per Joar Hansen.

- Jeg er sjefen
- Nils har frie tøyler, men det er jeg som er hovedtrener og som skal styre villmannen, gliser den nye Rosenborg-sjefen.

39-åringen er fullt klar over at det ikke er noen enkel jobb han har takket ja til.

- Det kreves veldig mye av enkeltpersoner i en slik rolle, medgir Hansen, som vil gi alt for videre suksess for RBK:

- Jeg forlanger at jeg skal gi 100 prosent av meg sjøl, og det forventer jeg av spillerne også. Sjøl vet jeg at jeg skal greie å gi alt, avslutter Per Joar Hansen, og gir dermed stafettpinnen videre til spillergruppa.

PS! Den nevnte villmannen mente at han hadde fått nok oppmerksomhet under treninga, og nektet å snakke med pressen etterpå.

nyheter
forum