English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Hva kreves av en RBK-trener?
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 21. oktober 2004, 20:34

Det er ikke bare bare å være trener for Rosenborg.

I fjor ble det hevdet at spillergruppa i Rosenborg var så gode at man ikke trengte noen trener for å ta seriegull. Spillerne var så innarbeida i et fastlagt mønster og besto av så mange rutinerte ledeskikkelser at Åge Hareide knapt hadde trengt å være tilstede på hverken trening eller kamp. Nå et år senere kan vi vel slå fast at dette var å overvurdere spillergruppa i RBK en smule.

For når man ikke klarer å yte like mye på treningene enn hva som var tilfellet ved tidligere år, så svekkes samtidig inntrykket av at RBK-kulturen er så gjennomsyret av at spillerne veit sjøl hva som må til for å få best mulig resultat. Man kan tolke dagens uttalelser fra Erik Hoftun dithen at RBK rett å slett er avhengig av å ha en trener som på hver eneste trening fyrer seg opp som en rød tortilla og hyler og skriker mer eller mindre meningsfulle ordrer i hytt og gevær. Litt overraskende er det nok på mange at det i en såpass voksen spillergruppe som RBK sin faktisk er, så trenger man hele tida å bli minnet på hva som må til på enhver trening for å oppnå ønsket kvalitet. En skulle tro at spillere som har vært med på et suksesslag i så mange år som de fleste har vært, ikke lar seg falle ned på et så slapt nivå at det går utover kvaliteten på både treninger og prestasjoner i kamp.

For Ola By Rise er ikke den treneren som skriker og hyler i tide og utide. Han er kanskje den noe mer tilbaketrukne og stillfarende som lytter og diskuterer med spillerne i stedet for å skrike til dem som skolegutter. Han overlater med andre ord en del av ansvaret over på hver enkelt spiller til å yte tilstrekkelig på trening enn å skrike dem til å gjøre det. For de fleste av oss så høres jo det fornuftig og riktig måte å opptre ovenfor en erfaren spillergruppe.

Men det mener altså ikke spillerne selv.

Og da kommer tanken om suksessmetning inn. Er spillerne så mette på suksess at man må bli skreket til for å yte maks? I så fall så er ikke det noe sunnhetstegn for tilstanden i RBK. Kanskje snarere et tegn på at det må satses på yngre og mer sultne spillere i tiden som kommer. For det finnes ikke mange trenere som Nils Arne Eggen som bryr seg om alt og alle, skriker og hyler om selv fargen på fotballskoene til spillerne. Man kan ikke forvente at noen er som han.

Jeg tror ikke jeg er den enste med svart-hvitt hjerte idag, som synes at det var feil å kvitte seg med Ola By Rise. Selv om RBK ikke har spilt bra i høst, så velger jeg fremdeles å tro at dette ikke er Ola sin skyld. Selv om det sikkert kan pekes på flere ting han kunne ha gjort annerledes, så tror jeg at forklaringen på årets svake og svingende prestasjoner ligger mer hos spillerne selv enn på By Rises egenskaper og handlinger.

Vi er alle så glad i Ola. Han er liksom vår alles go'gutt. Alle har vi så inderlig villet at han skulle lykkes. Derfor blir det så sårt alt det som har skjedd i høst og skjer nå.

Nå får vi bare stå bak Ola og spillerne resten av sesongen, og støtte dem til nok et seriegull. Det fortjener både Ola og en hardt presset spillergruppe. Så får vi andre skyve tankene om en erstatter vekk hvertfall til seriegullet er i boks.

Men da slår vi på tråden, Trond Sollied...


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Hva kreves av en RBK-trener?» i forumet! Diskutér «Kommentar: Hva kreves av en RBK-trener?» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb