English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Nå er det på tide å våkne!
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 19. september 2004, 20:09

1-7 på de siste to kampene i serien. Og det med etter sigende tidenes beste RBK-stall. Hvorfor?

Hva er egentlig galt??
Gode prestasjoner blir etterfulgt av elendige kamper. Det er et eller annet merkelig med årets RBK.

I vår avfeide vi det som tilfeldigheter og sånn som hørte en normal sesongoppkjøring. 2-4 mot Kongsvinger og 0-3 mot Hammarby kom innimellom 5-0 mot Djurgården og flott spill og stor seier mot Viking i den siste oppkjøringskampen. Så vant man de første kampene, gikk så inn i en tung periode med 4 kamper uten seier. Så fulgte over 10 seriekamper uten tap, før man nå nærmest har parkert igjen. Hva skjer egentlig?? Hvorfor er man så ustabile???

Vi så det også i kampen mot Odd. Første 20 minuttene spiller man flott frisk fotball uten å score. Så går Ørjan Berg ut, og så faller man sammen. Spiller på spiller gjør feil, og til sammen holder ikke det. Men igjen?? Hvorfor??? Landets desidert beste samling av fotballspillere, skal da kunne prestere bedre. Noen grunner kan jeg sikkert nevne, uten å si med sikkerhet at jeg har rett i noen av dem. Dette er noe bare de involverte spillerne selv kan nevne.

- For få spillere scorer jevnlig. Før har man hatt to av de tre fremme med et tosifret antall mål. I år er det kun Frode Johnsen som scorer jevnlig. Brattbakk har sviktet totalt foran mål, og midtbanespillerne scorer også for lite.
- Manglende effektivitet i kamper man har hatt overtaket.
- Alt for mange personlige feil. Billige mål blir sluppet inn, og man blir mye mer straffet for det i år enn hva man har blitt tidligere år.
- Rytmen i angrepsspillet svinger i takt med den gjennomgående ustabiliteten. Det faste mønsteret man kunne falle tilbake på når ting har buttet tidligere, er nærmest fraværende i tunge perioder nå. Dette henger selvfølgelig sammen med innkjøring av nye spillere på backplassen og i vingposisjonene. Posisjoner som er viktige i det sedvanlige RBK-systemet. Men nettopp rytmen i angrepsspillet er en viktig suksessfaktor i RBK.

Dette er faktorer jeg savner i RBK pr.dags dato. Om det er dette som skiller RBK fra å tape til å vinne kamper kan ikke jeg garantere. Samtidig så føler jeg meg sikker på at Ola og spillerne har nok ryggrad og pondus til å takle dette, og ro en god høst vel i land.

Men vær så vennlig å sett igang snartest, gutter. Vi leder fortsatt serien, og har fortsatt sjansen til å avgjøre detta sjøl. La oss ta vare på den sjansen. Vi er landets beste fotballlag, som senest spilte en bra fotbalkamp på onsdag. Så se og legg ustabiliteten bak dere, og gå ut og gi oss trøndere en fotballhøst i kjent stil.

Det vil si seriegull og festkvelder i Mesterligaen.

Vi som har et hjerte svart og hvitt støtter dere uansett.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Nå er det på tide å våkne!» i forumet! Diskutér «Kommentar: Nå er det på tide å våkne!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb