English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ei annerledes bok om RBK
Skrevet av Thomas Myren, 6. september 2004, 15:10

Prest i Strindheim menighet i Trondheim, Steinar Leirvik, skal bruke høsten til å skrive bok fra innsida av Rosenborg-miljøet.


FORFATTER: Steinar Leirvik med penn og papir - klar til innsats.
Foto: Thomas Myren
Leirvik er allerede et kjent navn for mange RBK-supportere. De siste sesongene har «St. Einar» hatt sin egen spalte kalt «Sakrale skråblikk» i programbladet på Lerkendal, og i fjor laget NRK1 et halvtimes portrett av presten som står og synger sammen med Kjernen under kampene.

- Faget mitt er å skrive minnetaler, og jeg er vant til å trekke ut livshistorier. Nå skal jeg i stedet ta for meg Rosenborg, forteller Steinar Leirvik til rbkweb.com.

I vår ga den allsidige presten sammen med kona, Siri, ut musikkalbumet «Vadested – sanger fra Iona». Platesalget har gått over all forventning, og det er en av grunnene til at han nå kaster seg inn i et større bokprosjekt.

- Det gode CD-salget gjør at jeg tør satse penger på enda et risikabelt prosjekt, for her satser jeg noen titusener av egen lomme på ei bok om noe som jeg har et lidenskapelig forhold til; nemlig Rosenborg, sier han.

Skal finne RBK-sjelen
- Da jeg lanserte bokidéen min for Rosenborg, ble jeg godt mottatt. Ola By Rise har gått i front, og har latt meg være med på både trening, kamp og spillermøter, forteller Leirvik.

- Jeg vil forsøke å finne sjelen i RBK gjennom blant annet samtaler med personer i miljøet. Spillerne får nok mye oppmerksomhet i boka, men jeg synes også det er interessant å snakke med andre i gruppa rundt.


RESEARCH: Leirvik var på plass på Stadionul Republican i Chisinau da Rosenborg trente der før returkampen mot FC Sheriff.

Foto: Thomas Myren

Moldova-turen blir ramme
Bokplanene ble for øvrig delvis omgjort etter trekningen av 2. kvalifiseringsrunde til Champions League i sommer. Da ble det som kjent klart at Rosenborg skulle reise til det fattigste landet i Europa.

- Jeg syntes Sheriff Tiraspol og Moldova var såpass spesielt at jeg bestemte meg for legge ekstra vekt på det. Jeg ser for meg at turen dit blir en slags ramme for boka, samtidig som jeg vil trekke fram andre ting, forteller Steinar Leirvik.

Umulig å være objektiv
De som har lest spalten hans i kampprogrammene, vil nok kunne kjenne igjen tonen i boka.

- Boka vil nok bli beslektet med de «sakrale skråblikkene», hvor både Kjernen-medlemmet og presten kommer fram mellom linjene. Når man er forfatter, skal man gjerne være litt objektiv, men det er dødfødt i denne sammenhengen. Jeg åpner for harselering rundt både andre lag og motstandernes spillere. I det hele tatt blir det nok litt freidige språk enn hva som er vanlig fra prekestolen, avslutter presten med et smil.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Ei annerledes bok om RBK» i forumet! Diskutér «Ei annerledes bok om RBK» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb