English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Dagen før dagen...
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 23. august 2004, 13:57

Den store dagen nærmer seg med stormskritt. Gled dere.

Våre helter har allerede vært på plass i Israel i et døgn. Det er viktig å forsøke å bli så vant til varmen som overhode mulig. For oss supportere har tankene våres vært retta inn mot denne kampen helt siden dommern blåste i fløyta, og Tromsø var slått i den andre seriefinalen for året. Ja noen av oss RBK-fans har sikkert vært fokusert på denne retur-kampen helt siden vi sa oss bare sånn passe fornøyd med 2-1 seier hjemme på Lerkendal for noen uker siden.

For kampen er viktig, og resultatet ikke allverden å ta med seg ned til elleville tilstander i Israel.

Men for å ta det siste først; En 2-1 ledelse er da noe, og langt bedre enn ifjor da vi ikke hadde noen ledelse å ta med oss til returkampen i La Coruna i det hele tatt. Allikevel var vi slett ikke så langt unna å komme oss videre. Og det mot en motstander som nok må sies å være flere hakk bedre enn israelske Maccabi Haifa. Og det er faktisk noen faktorer som gir meg en litt bedre følelse foran denne returkampen enn hva tilfelle har vært foran lignende oppgjør tidligere.

- Vi har prestert bra over lang tid nå.
- Vi har scoret i over 30 bortekamer på rad her hjemme. Om vi klarer å få et mål der nede, så må Maccabi Haifa ha 3 for å slå oss ut.
- Den positive opplevelsen i bortekampen mot Røde Stjerne. Med 60000 på tribunene vant vi greit etter kompakt forsvarspill og bra kontringsspill.
- Selvtilliten i laget. Det virker som om gutta virkelig oser av selvtillit, og selv om vi ikke imponerer spillemessig i alle kamper har vi en fin evne til å avgjøre jevne kamper i vårt favør.
- Frode Johnsen i toppslag
- Sist men ikke minst; rutinen.

Jeg kunne sikkert ha nevnt flere faktorer, men alt dette er med på å gi hverfall meg tro på at vi skal kunne klare å kvalifisere oss i år igjen. Kan godt hende jeg er litt i overkant optimistisk og lar hjertet styre tankene mer enn hjernen, men det må da i så fall være lov når vi er så nære Mesterligahymnen på Lerkendal igjen.

Og suksess i Israel er viktig. Ikke bare rent økonomisk. Nils Skutle har gått ut å sagt at Mesterliga i år, vil gi planene om tak over Lerkendal en snar realitet. Jeg tror også det er minst like viktig sportslig at vi kvalifiserer oss. De spillerne som vi allerede har vil da få et ytterligere løft ved å se at vi er så gode at vi nok en gang kan konkurrere mot de ypperste i Europa. De nye spillerne vil virkelig få kjenne at de har kommet til en storklubb, og trangen til å benyte RBK som et springbrett videre ut i Europa vil sannsynligvis dempes noe. Samtidig vil en deltakelse gi RBK en enda større mulighet til å lokke til seg de spillerne de ville ønske her i landet, fremfor andre klubber. Hvem andre kan vel tilby Mesterliga år etter år her til lands.

Om RBk kvalifiserer seg i år, tror jeg nemlig vi vil ble så mye bedre til neste år, at vi klarer det da også. Det vil virke demotiverende på de som ønsker RBK ned fra tronen i norsk fotball for godt.

Men først er det denne sesongen, og aller først kampen i Israel.

Jeg har den gode følelesen, og ønsker alle svarte og hvite lykke til.

Mitt tips: 1-1...


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Dagen før dagen...» i forumet! Diskutér «Kommentar: Dagen før dagen...» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb