English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Amatørmessig kjøpsstrategi II
Skrevet av Thomas Myren, 12. mai 2004, 14:13

Rosenborgs spillerkjøp (eller mangel på dette) har blitt diskutert heftig de siste dagene etter at Rune Bratseth slengte fram handlelista si.

I februar tok jeg opp det jeg mener er bevis på den amatørmessige kjøpsstrategien til Bratseth & Co. Noen uker senere slengte Dagbladet seg med i "oppropet", og i dagens VG sier Erik Solér følgende:

- Jeg tror ikke de har noe system for kartlegging av nye spillere i det hele tatt. Det virker tilfeldig og lite gjennomtenkt. Plutselig er de interessert i Morten Gamst Pedersen etter at han har spilt noen gode landskamper. De burde selvsagt hentet ham for åtte millioner kroner i fjor, da Tromsø trengte pengene. [mer]

Jeg kunne ikke ha vært mer enig med Solér! Mens Skammelsrud forsvarte RBK i Dagbladet, er TV3-kollegaen kritisk - med god grunn!

Det går ikke an å sitte på gjerdet, og se gode spillere glippe unna på denne måten, Bratseth!

Og bare som det er sagt; det fins store talenter og gode spillere andre i plasser enn i Tippeligaen! Dersom man utvider horisonten og leter bredere finner man nok minst like gode (bedre) spillere til en billigere pris, samtidig som man ikke irriterer konkurrentene og Akersgata; "RBK ødelegger for de andre Tippeliga-klubbene".

Let etter spillere andre steder enn på "Topp 10" på spillerbørsene!

Bratseths unnskyldning når det gjelder Gamst er sikkert at man først nå er sikker på han er god nok for RBK. Men nå er det for seint! Gamst kunne i verste fall ha blitt benkesliter om man hadde hentet ham for noen år siden, men den sjansen må man av og til ta, Rune! Man vinner ikke i Lotto uten å levere inn kupong!

Bratseth/Rosenborg har hatt en lang handleliste i vinter og vår. Her er status:

Ardian Gashi ville heller til Vålerenga, men trønderen utelukker ikke RBK i framtida.

Daniel Fredheim Holm valgte Oslo (og Vålerenga) framfor Trondheim.

Skeid krever mer for Daniel Braaten enn hva RBK vil betale (Bød 1,5 mill. - Skeid vil ha 6 mill.).

Både Martin Andresen sjøl og Stabæk utelukker overgang til RBK.

Bengt Sæternes er visst interessert sjøl, men Club Brugge krever muligens for mye i overgangssum.

Øyvind Svenning har flere ganger takket nei pga. interesse fra bl.a. Feyenoord og Southampton. Nå har åfjordingen i tillegg ødelagt kneet, og er ute for resten av Allsvenskan-sesongen...

Steffen Iversen står lørdag kl. 17.45 uten klubb, men motivasjon for RBK-spill mangler. Dersom han sier ja til RBK, har han først fått avslag fra alle mulige bakgårdsklubber i Europa. Uaktuell for RBK i mine øyne.

Venstrebacken Ragnar Klavan er satt på "vent". 18-åringen fra Estland var på prøvespill på Lerkendal i fjor høst og var også med til Tenerife i januar, hvor han spilte en omgang mot CSKA Sofia.

Verken Magne Hoset sjøl, Molde eller RBK-supporterne vil se ham i RBK-drakt.

Mens Brede Hangeland sjøl ikke utelukker Rosenborg, nekter Viking å selge kapteinen sin til en annen norsk klubb, inkl. RBK.

Morten Gamst Pedersen virker ut til å ville bli værende i Tromsø i stedet for å dra til en annen norsk klubb. Men dersom klubbytte blir aktuelt, taler verken overgangssum (25 mill. ?) eller konkurransen (Mænju, Newcastle, Blackburn, Everton etc.) i RBKs favør.

Bratseth skal også etter sigende være interessert i Tommy Øren... Hvorfor? Med spisser som Sæternes, Lange og Helstad innen rekkevidde ser jeg ingen grunn til å kjøpe den skadeforfulgte Sogndal-spilleren!

Erik Nevland skal også være aktuell. Men hva skal vi med en spiss uten særlig spisskompetanse på noe som helst felt (fart, hodestyrke etc.) og som er like målfarlig som Espen Johnsen?

Men gledelig til slutt:

Robbie Russell ville i vinter ikke til RBK, men nå har den amerikanske landslagsspilleren ombestemt seg. Sogndal er villige til selge.

Konklusjon:
Russell er innen rekkevidde, og det samme er Daniel Braaten og Bengt Sæternes om man strekker seg litt. Også Ragnar Klavan kommer om Bratseth ønsker det. Men dersom Rosenborg ønsker å hente enda flere spillere fram mot Champions League-kvaliken, som starter 28. juli, må nok Bratseth & Co.se utenlands.

Dersom man ikke vil ha utlendinger, fins det drøssevis med norske spillere det bør være mulig å hente hjem fra utenlandske ligaer:

Jon Inge Høiland, 1977, f, Malmö FF
Knut Henry Haraldsen, 1976, f, KVC Westerlo
Trond Andersen, 1975, f, Aalborg Boldspilklub (dårlig som midtbane for Norge og Wimbledon, men god som stopper for Molde og AaB)
Bård Borgersen, 1972, f, Aalborg Boldspilklub (for gammel?)
Tommy Svindal Larsen, 1973, m, 1. FC Nürnberg (for gammel?)
Karl Oskar Fjørtoft, 1975, m, Hammarby IF (ja, jeg vet sunnmøringen har spilt for Molde, men har spilte i RBK før han dro dit!)
Rune Lange, 1977, a, Club Brugge KV
Thorstein Helstad, 1977, a, FK Austria Wien

Felles for alle disse spillerne er at de har god (landslags)erfaring, er i rett alder (slutten av 20-årene er ansett som perfekt fotballmessig) og har en overkommelig prislapp.

Løp og kjøp, Rune B.!

PS! Velger ikke å ta med Hassan El Fakiri på lista mi. RBK evner muligens å kjøpe ham fri fra Champions League-finalist Monaco, men Oslo-gutten vil ikke tilbake til RBK etter det mislykkede leieoppholdet i 2000/01 - han vil heller til Lyn eller Brann dersom retur til Norge skulle bli aktuelt.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Amatørmessig kjøpsstrategi II» i forumet! Diskutér «Kommentar: Amatørmessig kjøpsstrategi II» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb