English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Velkommen, Bengt!
Skrevet av Thomas Myren, 2. april 2004, 09:35

Mange husker farsen rundt Bengt Sæternes og Rosenborg våren og sommeren 2002, men i mine øyne var RBK og ikke spilleren årsaken til oppstyret. Derfor ønsker jeg egersunderen hjertelig velkommen til Lerkendal!

Mandag ble det kjent at agenten til Bengt Sæternes har tatt kontakt med RBK og fortalt at den tidligere Bodø/Glimt-spissen gjerne vil til Trondheim i sommer. Og dermed blusset diskusjonene opp igjen - blant annet her på rbkweb.com-forumet og ikke minst på Kjernen-forumet.

"Skal RBK bruke ressurser på å hente "pengegriske" Bengt Sæternes?" spør enkelte.

Mitt svar er ja.

Jeg vil berømme egersunderen for hans åpenhet. Han sa rett ut at utlandet fristet mer enn Trondheim, og takket nei til en overgang i mai 2002 selv om Rosenborg og Bodø/Glimt hadde blitt enige om en overgangssum på 11 millioner. At han følte seg mer tiltrukket av en italiensk "storklubb" som Atalanta enn RBK, får være hans (merkelige) valg.

Noen dager senere gjestet Sæternes og Glimt Lerkendal, og måljegeren klarte nesten å beseire RBK på egen hånd med et fint hat trick. Han viste med andre ord klart og tydelig hvorfor folket på Brakka ville kjøpe ham.

Men det jeg husker best fra den kampen, er hvordan Sæternes konstant ble pepet ut fordi han ikke ville til RBK. Vi kan vel ikke forlange alle norske spillere skal komme krypende til Lerkendal!? (At noen "supportere" sjikanerte Øyvind Svenning i januar hører heller ikke hjemme, men akkurat den episoden lar vi bli liggende.)

Det som irriterer meg mest med hele overgangsfarsen var hvordan Rosenborg og i særdeleshet Eggen likevel nektet å gi opp kampen om å få Bengt Sæternes. I to måneder etter det siste konkrete "nei-et" forsøkte far sjøl å overtale spilleren. Men hva er vitsen med å "tvinge" en spiller som ikke vil(le) til Lerkendal? Sæternes signaliserte jo klart at RBK var et slags sistevalg og eventuell "redning" for ham dersom planene om spill i utlandet skulle skjære seg. Og slike signaler burde ha vært grunn nok for Eggen til å holde seg unna!

Likevel fortsatte Eggen altså med "Operasjon overtalelse" fram til Sæternes skrev under for Club Brugge ut på sensommeren. Nærmest en ynkelig oppførsel, spør du meg!

Men nå er situasjonen en helt annen. Sæternes fått "rast fra seg" noen år i Belgia, og virker åpen for et comeback i norske eliteserie. Dersom han vil til Rosenborg (for å spille i klubben i mer enn noen måneder), ser jeg ingen grunn til at RBK ikke skal si ja. Greit nok at Sæternes har vært en del skadet, men Trond Sollied-disipelen har likevel rukket å vise seg fram både i serie- og Champions League-sammenheng med mål og andre gode prestasjoner. Han er en klar forsterkning for RBK!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Velkommen, Bengt!» i forumet! Diskutér «Kommentar: Velkommen, Bengt!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb