English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Grunn til bekymring?
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 29. mars 2004, 17:01

To uker og en treningskamp før seriestart sitter jeg med en uvanlig usikkerhet før seriestart. Er det bare meg og mine sedvanlige nerver, eller er RBK svekket før jakten på 13 seriegullet har kommet igang?

7 på to kamper baklengs mot lag som Kongsvinger og Hammarby får bekymrede tanker til å svirre rundt i mitt svart-hvite-hode. Dette er vi ikke vant med, og med et så godt lag som det RBK har stilt med skal spesielt 2-4 mot Kongsvinger unngås. Men hva er egentlig galt?? Er det noe i det hele tatt?? Bortsett fra i fjor så har da alltid RBK vært litt rustne både i preseasonkampene, og i de første seriekampene. Det er jo først utpå sensommern med dogg i Lerkendalgraset at vi starter storspillet...Men allikevel 0-3 for Hammarby, 2-4 for Konsgvinger.....

Jeg er ikke så sikker på om RBK har råd til å miste så mange poeng på våren til utfordrerne i toppen denne sesongen. Lag som Brann, LSK, Lyn og Molde har styrket seg, Viking har fått nytt stadion og Vålerenga har spilt godt mot Newcastle. Føler på mange måter at dette er et avgjørende år for hvordan toppen i norsk fotball vil se ut i kommende år. Med innføringen av Royal League, og kuttene i spillerlønningene har mange klubber satset meget sterkt på å kunne ta kraftig innpå RBK nettopp dette året. Dersom RBK er like suverene dette året som ifjor, så vil nok resignasjonen være komplett og beundringen enda mer grenseløs fra klubbledere rundt om i landet. Men dersom det blir skikkelig kamp om gullet mellom flere enn to lag, ja da vil klubbledere, innvestorer, sponsorer og rike onkler over hele landet få blod på tann for å en gang for alle få slutt på RBKs dominans i norsk fotball.

Akkurat derfor er det så viktig for RBK å vinne akkurat dette året, og det er så mye greiere å kunne gå inn i seriespillet med den sikkerheten om at man har prestert jevnt godt i de siste kampene før seriestart, enn å gå innlede med et snev av usikkerhet på egen form. Da er det så mye lettere å slå den ekstra støttepasningen, istedet for den avgjørende gjennombruddspasningen som ville gitt Harald Martin fri bane mot mål.

Kanskje det er nettopp derfor at jeg blir litt ekstra nervøs i år, når tapene melder seg før seriestart. Er jo ellers ingen grunn til å være urolig. Vi har jo de beste spillerne, og vi er jo det beste laget.

Hvilke andre norske lag slår de regjernde svenske seriemesterne 5-0??
Og hvilke andre norske lag spiller rundt med Benfica som vi gjorde 3. mars??

Nei, vi får slutte å bekymre oss.

Det er jo bare treningskamper...


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Grunn til bekymring?» i forumet! Diskutér «Kommentar: Grunn til bekymring?» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb