English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Hvorfor salg i stedet for utleie?!
Skrevet av Thomas Myren, 20. mars 2004, 15:37

Nå, dagen etter at stortalentet Tor Erik Moen gikk gratis til Moss, spør jeg meg: Hvorfor skal Rosenborg hele tida selge ungguttene sine i stedet for å leie de ut?!

Ser at Moss allerede nå tror at Moen vil komme til å returnere til Trondheim:

- En så god spiller kan vi ikke takke nei til, og Rosenborg har tydeligvis gode erfaringer med MFK når det gjelder å utvikle spillere. Derfor ville de han ham hit, forteller MFK-trener Lars Olof Mattsson til Moss Avis.

Samtidig kan jeg lese om en annen mann som RBK sikkert også vil kjøpe tilbake om noen år: Høyem nærmer seg fast plass

Hvorfor kan ikke RBK heller leie ut talentene sine i stedet for å selge dem!? Så vidt jeg vet, har f.eks. AC Milan 20-30 unggutter til en hver tid leid ut til andre klubber for at de skal utvikle seg til toppspillere! Roar Strand og Harald Brattbakk (og til dels Fredrik Winsnes) er glimrende eksempler på at det har vært lønnsomt å leie ut spillere, for å så hente dem hjem igjen.

Men likevel har RBK altså i det siste heller valgt å gi bort eller selge lovende unggutter - mange med landslagserfaring fra de forskjellige aldersnivåene. Lista er lang, men nevnte Tor Erik Moen, Are Tronseth, Martin Høyem og de to Øyvind S.-ene - Storflor og Svenning - utmerker seg. Alle disse fem burde heller ha blitt leid ut for lengre tid. I stedet har RBK kvittet seg med hele eierskapet.

I Storflor-saken ble dette fordyrende: Man solgte for 500 000 og måtte kjøpe tilbake for 1 mill. I Svenning-saken kan dette heller bli skjebnesvangert: Man solgte for 500 000 kr, men nå vil ikke GIF Sundsvall selge ham tilbake.

Greit nok at RBK dummet seg litt ut for noen år siden, da seks-sju spillere mer eller mindre totalt uaktuelle for en plass på laget samtidig var utleid med fete lønninger. Likevel mener jeg at RBK altså heller bør leie ut talenter i stedet for å kvitte seg med dem totalt.

Det kan straffe seg - både på kort og lang sikt!

Men dersom Bratseth & Co. på Brakka ikke er enige i mitt syn, bør de i alle fall få med følgende klausul i overgangspapirene dersom man skal fortsette med å gi bort talenter: "RBK har førsteretten til å hente tilbake spilleren (gjerne angi en maks overgangssum), samt motta X antall (gjerne minst 25) prosent av et eventuelt videresalg".

Enig? Uenig? Diskutér: Hvorfor selge i stedet for å leie ut?!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Hvorfor salg i stedet for utleie?!» i forumet! Diskutér «Kommentar: Hvorfor salg i stedet for utleie?!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb