English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Amatørmessig kjøpsstrategi
Skrevet av Thomas Myren, 20. februar 2004, 10:14

Først nå, tre uker etter at det internasjonale overgangsvinduet stengte og påmeldingsfristen til UEFA-cupen gikk ut, har Rosenborg bestemt seg for å kjøpe inn forsterkninger til laget.

Selvsagt er det nordiske spillermarkedet åpent helt fram til 31. mars, men RBK har likevel gjort det vanskelig for seg sjøl. I stedet for å lete over hele verden, må man nå konsentrere seg om nabolandene samt spillerne som står uten kontrakt.

Rune Bratseth fastslo i forrige uke at kun Ardian Gashi av spillerne som norske klubber har kjøpt i vinter, kunne ha forsterket Rosenborg. Med denne uttalelsen avskriver sportsdirektøren svenske (Christoffer Andersson, Lillestrøm), amerikanske (Brian West, FFK) og nigerianske (Romanus Orjinta, Lillestrøm) landslagsspillere som gode nok for RBK.

Med andre ord legger Rosenborg lista høyt.

Og derfor skal det bli veldig vanskelig å finne nye spillere. Både ny forsvarsspiller og ny angriper er ønsket, men det er visstnok førstnevnte kategori som prioriteres. Den nye forsvarsspilleren skal være god nok til at han skal kunne gi landslagsspillerne i backrekka kamp om plassen. Det finnes gode nok spillere rundt i Norden, men det skal bli svært vanskelig å hente en av dem til Lerkendal.

Et eksempel er Brede Hangeland. Landslagsstopperen kan nok være en god utfordrer/etterfølger til duoen i midten bak, men hva hjelper det så lenge at Viking setter seg på bakbeina?

Imidlertid er det ingen tvil om at det er bedre å begynne og lete etter, og forhåpentligvis kjøpe inn spillere, på dette stadiet av sesongen enn på sommeren, som nærmest har blitt en vane. De siste årene har man fokusert mye på Champions League-kvalifiseringen, og ofte bestemt for å vente til juni/juli med å forsterke laget. Greit nok at det er mange utenlandske spillere som blir "ledige på markedet" på denne tida av året, men når Rosenborg likevel for det meste henter inn hjemlige spillere, er det vel ingen grunn til å vente til tett opp mot e-cupkampene? Man må vel forstå at en spiller i de aller fleste tilfeller trenger mer enn noen få uker på å etablere seg?

Med andre ord må Rosenborg slutte å kjøpe inn norske spillere (som man i praksis blir nødt til nå) i juli!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Amatørmessig kjøpsstrategi» i forumet! Diskutér «Kommentar: Amatørmessig kjøpsstrategi» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb