Utskrift fra rbkweb.no

Håper på en sjanse
Skrevet av Thomas Myren, 3. august 2000, 00:00

Børge Hernes har vært Rosenborg-spiller siden 1997, men ennå har han ikke fått noe gjennombrudd. Han håper det snart kommer.

Det har ikke blitt så alt for mange kamper på Børge i løpet av de snart fire sesongene han har vært i Rosenborgs A-stall. Sist høst ble han lånt ut til Vålerenga. I Oslo fikk han spille, og han er mer enn klar nok for å spille for klubben i hans hjerte, nemlig Rosenborg.

- Rosenborg har vært laget mitt hele livet. Helt siden jeg var liten, har Rosenborg vært nummer en for meg. Kanskje ikke så rart, siden jeg kommer fra Trondheim, forteller Børge.

Derfor synes han også det er fint å være RBK-spiller. Men noen fast plass har han ikke klart å få på laget. Det har Jan Derek Sørensen og Christer Basma "skyld" i.

- Jeg vil helst ikke spille høyreback. Det er i angrepsrekka jeg helst vil spille, sier unge herr Hernes. Dermed er det ikke Christer Basma som har mest å frykte...

Med såpass god konkurranse på høyresiden, er Børge åpen for å bytte side.

- Jeg kan gjerne spille på venstresida, forteller han.

Akkurat det har han da også bevist i sommer. Mot Stabæk kom han inn som innbytter på venstrevingen og scoret to mål. I det hele tatt har denne sommeren vært en liten opptur. Han har fått startet en del kamper, samt fått forholdsvis mye spilletid som innbytter.

Men allikevel legger han ikke skjul på at han helst vil spille fast. Hvis han ikke snart får mer spilletid i Rosenborg, er han åpen for et klubbskifte.

- Ja, jeg begynner jo å tenke litt på det etter hvert. Det er ikke uaktuelt, nei.

Men inntil videre er Børge Hernes Rosenborg-spiller, og han gleder seg over at laget snart er klar for Champions League for sjette året på rad.

- Det er bare to kamper igjen før vi er der, så det skal vi få til, sier en sikker Hernes.

© Rosenborg Web

nyheter
forum