English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kommentar: Skandi-liga, ja takk!
Skrevet av Thomas Myren, 22. august 2003, 12:23

Torsdag var en gledens dag for skandinavisk fotball. Da ble planene for en felles vinterliga lansert.

Selv kan jeg ikke se noe negativt med den nyskapningen. Jeg, som mulig er litt konserativ, er veldig glad for at dette blir et supplement til de nasjonale ligaene, og ikke en erstatning. Det har jo helt klart sin sjarm å møte selvutnevnte gullkandidater fra Bergen og jålegutter fra Molde! Med andre ord vil jeg ikke være foruten en hjemlig serie.

Først og fremst vil den nye ligaen gi Rosenborg god internasjonal matching når det er pause i norsk fotball. Noen vanlige treningskamper vil det selvsagt også bli gjennom vinteren, men det store flertallet av disse vil nå bli byttet ut med storoppgjør i Stockholm, København og Göteborg.

Dette vil også være til stor hjelp når RBK skal ut i e-cup. Gjennom de siste sesongene har Rosenborg gang på gang slitt ute i Europa mens det er pause her i Norge. 2. gruppespill i Champions League-sesongen 1999/2000 er et godt eksempel. Etter å ha storspilt i 1. gruppespill, ble det fem strake tap og kun ett poeng gjennom vintermånedene.

Til og med den mest optimistiske må medgi at sjansen for at det bare blir UEFA-cup i år er stor. RBK blir seedet i denne turneringen, og bør henge med gjennom noen runder. 3. runde spiller 26. februar og 3. mars neste år, og på det tidspunktet er det fem måneder siden siste Tippeliga-kamp. Med andre ord ville en skandinavisk liga vært til stor hjelp.

Sportslig sett er det ingen tvil om felles-ligaen er gull for Rosenborgs del!

Det er også mange andre positive aspekter. Ikke for å rakke ned på Tromsø, Bryne og Aalesund, men det er noe annet med FC København, Brøndby og Djurgården! Vi Rosenborg-supportere vil kunne dra på mange kjempeturer til våre naboland gjennom senhøsten og våren. For hjemmesitterne vil det også bli mange fine TV-kamper fra Lerkendal, Råsunda og Idrætsparken.

Samtidig er jeg sikker på at mediainteressen vil bli enorm. Bare tenk på "Slaget i Parken" og kampene mot Brøndby i fjor! Aviskrigen varte i mange uker, og til og med svensk presse skrev utfyldig om Michael Laudrups syn på Rosenborg også videre. Selv om det er 18 millioner av oss skandinaver, er vi ikke flere enn at vi er som en storfamilie.

Jeg er sikker på at den skandinaviske ligaen vil bli en suksess for Rosenborgs del, og jeg tror også at lag nummer to og tre i eliteserien helt klart vil sette pris på å få oppleve Champions League-stemning på denne måten!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Skandi-liga, ja takk!» i forumet! Diskutér «Kommentar: Skandi-liga, ja takk!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb