English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Nygift hardhaus
Skrevet av Thomas Myren, 19. november 1999, 00:00

Bjørn Otto Bragstad lurte alle lagkameratene, inkludert Nils Arne Eggen, da han tok seg fri fra treningen for å dra på jakt. Det Otto egentlig skulle gjøre var å gifte seg i all hemmelighet i den norske ambassaden i Stockholm.

Giftemålet ble oppdaget da hjelpetrener Ola By Rises kone så parets "Vi gifter oss"-annonse i Adresseavisen fredag 5. november. Den ruvende midtstopperen ble tilgitt på flekken av laget og treneren, og i steden for ris ble det sendt blomster til Sveriges hovedstad.

I motsetning til bryllupet har ikke Bragstad noen hemmeligheter ute på banen. Hans spillestil er tøff og hard, og det er få som kan hamle opp med den 194 cm høye stopperen. I de tre siste sesongen har Bjørn Otto spilt fast sammen med Hoftun i midtforsvaret på Rosenborg, og sammen danner de to Tippeligaens klart beste stopperpar.

I januar 1999 fikk han sin landslagsdebut. Sammen med resten av Rosenborg-forsvaret (Basma, Hoftun og Bergdølmo) startet han treningskampen mot Israel. Og siden har han blitt tatt ut til hver landslagstropp.

- Men det er på grunn av skader på andre stoppere, føyer Otto til. Beskjeden som han er, mener han at det finnes flere norske stoppere som er bedre enn hva han er.

Otto har i likhet med alle andre fotballspillere opplevd både store høydepunkt og store nedturer i sin karriere.

- Det er vanskelig å si hva som er det største høydepunktet, men sesongen 1992 da jeg for første gang tok the Double var stort. Men også årets sesong med både landslagsdebut, serie- og cupmesterskap + videre spill i Mesterligaen er noe jeg kommer til å huske.

- Den største nedturen var nok i perioden 1995-96. Da var jeg skikkelig langt nede. Jeg følte meg som en annen person, det var rett og slett ikke den Bjørn Otto-en jeg kjente. Men nok om det.

På spørsmålet om han har noen andre favorittlag enn Rosenborg, svarer han at han egentlig ikke har noen lenger.

- Men som liten fulgte jeg ekstra nøye med Tottenham og Liverpool.

Og så får vi se om det blir noe av Bragstads proffdrømmer....

© Rosenborg Web


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Nygift hardhaus» i forumet! Diskutér «Nygift hardhaus» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb