Utskrift fra rbkweb.no

- Det er veldig deilig!
Skrevet av Thomas Myren, 8. juli 2024, 07:52

Sverre Nypan hadde ikke opplevd seier med Rosenborg siden 21. april. Mot Odd skrudde han inn 1-0 og serverte 2-0.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

17-åringen "veggspilte" med Espen Ruud og skjøt opp mot lengste kryss etter 26 minutter.

- Jeg får ballen på utsida av vingen, som vi snakket om før kampen. Jeg er litt uheldig med pasninga, men jeg får ballen tilbake igjen. Jeg får tid til å sikte og skyter. Den går i mål, smiler Nypan til rbkweb.no.

Ikke mange minutter senere sendte han et frispark i høy bue til bakerste stolpe, der Markus Henriksen scoret fra omtrent død vinkel på André Hansen. Derfra og ut hadde RBK bortimot full kontroll.

- Det hjelper å score mål. Jeg tror folk blir veldig positivt påvirket av å se ballen gå inn. Jeg tror det var mange som koset seg utpå banen i dag, påpeker målpoengplukkeren.

Halsbetennelse gjorde at han gikk glipp av forrige seier mot Kristiansund og bare var innbytter mot Fredrikstad og Viking.

- Det er veldig deilig å slå til etter sykdom og skade! Jeg har brukt ferien til å jobbe meg opp igjen. Jeg har vært litt sjanglete, men nå føler jeg at jeg er på god vei tilbake, forteller Nypan.

- Er du skuffet over effekten ved å ta mandlene?

- Jeg tror kanskje at det tar litt tid før effekten virkelig slår til. Jeg håper at jeg ikke blir så mye syk framover.

- Hvilken type skade har plaget deg?

- Det er litt typisk når du har vært syk og kommer tilbake at kroppen ikke er helt klar. Så jeg har kjent det litt her og der. Jeg vil si at det har vært mer vondter enn skade.

- Hva gjorde dere bra som lag mot Odd?

- Vi er veldig aggressive i presset. Hver og en tar et steg fram og ikke tilbake. Da får Odd veldig lite tid med ballen - spesielt i førsteomgangen, og vi slipper å springe så mye i forsvar. Det merker vi når vi får ballen; vi er ikke så slitne etter å ha løpt uten ball. Vi må det med oss videre: Er vi litt mer aggressive, så slipper vi å springe så langt.

nyheter
forum