Utskrift fra rbkweb.no

- Det er en kronglete vei
Skrevet av Thomas Myren, 6. juli 2024, 17:02

Rosenborg og Odd har formmessig fulgt hverandre nedover tabellen etter brukbar seriestart for begge lag.

VS.


De to motstanderne i morgen sto med henholdsvis ni og sju poeng etter fire seriekamper. Deretter har poengfangsten vært mager. RBK har bare tatt fem poeng på åtte kamper og ligger nederst på formtabellen - med Odd på plassen over.

- Det er en kronglete vei framover og oppover, men på et tidspunkt kommer ketsjupeffekten med en eksponentiell utvikling i lagets prestasjoner. Da kommer resultatene også, kommenterer Alfred Johansson til Rotsekk.

- Vi ser på mange parametere at vi gjør det ganske så bra i måten som vi har bestemt at vi skal spille fotball på. I for eksempel Viking-kampen ser alle tall jævla bra ut fram til 60. minutt, men så "boom" - pressintensiteten faller.

- I 1. omgang ligger vi på nøyaktig samme pressintensitet som Viking - 12,5 i PPDA, om jeg ikke husker helt feil. I 2. omgang er deres pressintensitet omtrent dobbelt så høy som vår.

- Vi ser at det hender noe. Vi kan peke på at han og han går av, men summa summarum er vi for dårlige i andreomgangen i pressintensiteten. Vi må uansett hva som hender klare å beholde det som har fungert. Vi må spille på samme måte til kampen er slutt.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi har opplevd det samme i Tromsø og på hjemmebane mot Fredrikstad. Det er lett å stirre seg blind på bestemte situasjoner, der en midtstopper eller en spiss gjør feil, men mot Viking er vår xG over tre og deres bare xG over to. Vi bør score flere mål enn Viking. Hadde vi sparket inn ballen i 1. omgang ... Akkurat nå står marginene og vipper litt for oss. Det skaper vanskeligheter for oss i 2. omgang.

- Vi får en ny sjanse på søndag. Da skal vi gi full spiker for å spille en bra kamp i 90 minutter, sånn som vi gjorde hjemme mot KBK.

Rosenborg må greie seg uten Ole Selnæs, som har karantene etter fire gule kort. Sverre Nypan er ventet tilbake på midtbanen etter at sykdom og småtrøbbel har hindret ham i å starte de tre siste kampene.

Markus Henriksen er kampklar etter å ha gått ut med lårhøne i Stavanger. Tomas Nemcik og Emil Frederiksen kan være tilbake etter skader i henholdsvis lår og lyske, men trolig må begge nøye seg med benken.

Adrian Pereira (lyske) og Jayden Nelson (legg) er begge fortsatt skadde i tillegg til Jonathan Augustinsson, som er i opptrening etter låroperasjon.

Avspark på Lerkendal er klokka 19.15. TV2 Direkte sender.

nyheter
forum